S.O.R.M: “I Lidköping vet nog alla vilka vi är”

De har tidigare gjort faktumet till att inte ha gett ut något musikaliskt alster till en del av sin image. Men ingenting varar för evigt. Nu är Lidköpingsbandet S.O.R.M aktuella både med debutsingel och EP.

Lidköpingsbandet S.O.R.M har knappt funnits under ett års tid och har inte förrän nu haft något material att visa upp. Trots det har trion fått möjlighet att hålla flera konserter, på allt från lokal nivå hemma i Lidköping till mer utmärkande event som Adrenaline Cruise på Cinderella, i början av året. Något som får ses som unikt för ett såpass nytt och oprövat band.

– Vi har fått nej från spelställen, just för att vi inte haft någon utgiven låt. Arrangörerna vet inte vad de ska vänta sig och det har inte fungerat att visa upp liveklipp på mobilkameran. Så egentligen har vi ju börjat i fel ände. Men trots det har vi också fått göra ett tjugotal spelningar och fått visa upp oss för en livepublik. Många verkar nyfikna på oss, säger Micke Holm, sångare och gitarrist.

Att S.O.R.M skulle bli så efterfrågat redan från ett tidigt stadium var egentligen aldrig tanken. De tre bandmedlemmarna Micke Holm, Tryggve Gustavsson (Bas) och Robin Wernebratt (Trummor) kände varandra sedan innan och när de bildade SORM var egentligen syftet att de skulle spela tillsammans endast en gång. Micke hade ett förflutet i bandet Outshine bakom sig och han beskriver det själv som att han vid SORM:s första spelning fick en nytändning för musiken. När det stod klart att även Tryggve och Robin ville fortsätta spela var S.O.R.M fött.

– Jag skulle beskriva oss som en kraftfylld trio som bjuder på klassiskt tung hårdrock, influerade av WASP, Corroded och Black Label Society. Redan när vi repade tillsammans första gången kändes det som om vi spelat i många år. Vi har hittat vårt sound och vi är överens om hur vi ska vara, säger Micke.

På sina tidigare spelningar har S.O.R.M gjort faktumet att de inte gett ut något musikaliskt verk till en del av sin image. “Bandet som spelar utan material” har blivit något av en snackis efter varje speltillfälle och detta har trion valt att utnyttja för att bygga upp förväntningar till den dagen då deras första release faktiskt kommer. Den dagen är nu så gott som kommen. Den 23 mars släpptes första singeln “Gypsy Queen“, strax innan påsk hade bandet releasefest på Sticky Fingers i Göteborg och på fredag den 6 april släpps EP:n “Hellraiser”.

– Vi har gått in i studion med klara låtar och haft tydliga visioner om hur det ska låta. Det är klart att när folk exempelvis kom fram till oss efter Adrenaline Cruise och frågade om vi hade en EP så var det lite tråkigt att inte kunna visa något, men vi skulle inte vilja ge ut något halvdant utan det vi gör måste vara vi till 100 procent. Nu är det arbetet klart, förklarar Micke och låter nöjd.

Förutom “Hellraiser” så väntar under årets lopp flera konserter för S.O.R.M och Micke avslöjar att det även finns planer på att satsa på utlandet, i synnerhet USA där han sedan tidigare har några kontakter. Att strö ett frö i Sverige är dock just nu prio ett.

– Hemma i Lidköping går jag runt med min S.O.R.M väst nästan varje dag så här hemma i Lidköping vet nog alla vilka vi är. Och nu när “Gypsy Queen” är släppt så ger vi inte bara ut en stark låt utan visar upp vilka vi är. Det känns som att den låten ger ett helhetsintryck av oss och nu har vi äntligen något att visa upp inför framtida spelningar, säger Micke med ett litet skratt. Micke avslutar med en hälsning till Rockbladets läsare: Tack för att ni följer oss, håll ögonen öppna för det som kommer framöver och tänk på att leva så som du vill för du vet aldrig när något slutar”.

 

SKRIBENT: André Millom (andre.millom@rockbladet.se)
INTERVJU: Micke Holm, S.O.R.M
AKTUELL: Med singeln “Gypsy Queen” samt EP:n “Hellraiser

BANDFAKTA – S.O.R.M

MEDLEMMAR

Micke Holm – Sång och gitarr
Tryggve Gustavsson – Bas
Robin Wernebratt – Trummor

 

Relaterade artiklar