Sparzanza till Eskilstuna och Gävle i helgen

Efter en kortare intensiv turné i Spanien är det på fredag åter igen dags för Sparzanza att spela på svensk mark, då de gästar Nightliner Rock Club i Eskilstuna och Harrys Gävle på lördagen.

 

Med 22 år på nacken så vet Sparzanza ett och annat om “rockstjärnelivet” och hur tillvaron kan se ut för ett hårt arbetande band. Bandets sångare Fredrik Weileby avslöjar att Sparzanza i samband med releasen av sitt tredje album “Banisher Of The Light” 2007 började märka av ett intresse för bandet och att karriären rörde sig åt rätt håll. Låten “Going Down” var soundtrack till tv-spelet “The Darkness” vilket gav bandet en större publik och de fick även stort genomslag på finsk radio.

– För oss är det som natt och dag att spela i Sverige kontra Finland. I Finland är vi stora. Här i Sverige är vi väl snarare medelstora. Egentligen har vi nog faktiskt aldrig brytt oss om att satsa på Sverige, utan vi har istället låtit saker rulla på och så har det fått bli som det blir. Det har ju gått bra det med, särskilt de senaste åren, säger Fredrik.

Trots att Sparzanzas huvudfokus alltså inte legat på Sverige så är de idag ett välkommet inslag på landets rockklubbar och festivaler. Efter att ha varit på turné i Spanien i mars så är det nu dags för bandet att rocka Sverige igen, då de på fredag gästar Nightliner Rock Club i Eskilstuna samt Harrys Gävle dagen därpå. På frågan om vilka sorts ställen Fredrik Weileby egentligen tycker är roligast att spela på så slår han bestämt fast att allt är roligt på olika sätt.

– Jag kan erkänna att det är jobbigare att sjunga för två pers än för tusen pers, det blir alldeles för personligt. Men det är jävligt roligt att köra gig på klubbar för stämningens skull. Man vill åt det intima. Sen vill man ju spela på stora ställen också ibland och nå ut med musiken till så många som möjligt. Det är ju roligare att hundratusen får höra en låt och inte bara tre pers i Vålberg, säger Fredrik och skrattar.

Vad publiken kommer få vänta sig för setlist är ofta ganska oklart och Sparzanza är emellanåt oense om vilka låtar som ska spelas.

– Vi har ett angenämt problem och det är ju att vi har många låtar att välja mellan. Sedan kan vi ha kontroverser ibland och säga “Den där låten vill väl ingen höra” och “Den där tycker jag är tölig”. För min del till exempel så är “Temple Of The Red Eyed Pigs” en sådan låt. Den hatar jag! Inte för att den är dålig, utan för att den är tråkig. Men det är ju publiken vi får tänka på, och då får man riva ner några gamla klassiker som vi spelat i tio års tid och som sitter livemässigt. Att spela är ju alltid kul , förklarar Fredrik.

 

SKRIBENT/FOTO: André Millom (andre.millom@rockbladet.se)
INTERVJU: Fredrik Weileby, Sparzanza.
AKTUELL: Sparzanza spelar på Nightliner Rock Club, Eskilstuna på fredag 6 april och på Harrys Gävle, lördag 7 april.

 

BANDFAKTA – Sparzanza

MEDLEMMAR

Fredrik Weileby – Sång
Calle Johannesson – Gitarr
Magnus Eronen – Gitarr
Anders Åberg – Trummor
Johan Carlsson – Bas

| HEMSIDA | FACEBOOK | SPOTIFY |

 

Relaterade artiklar