VIDEOPREMIÄR: Social Pretender – You said you wanted change

DCIM100GOPROGOPR0546.JPG

Den 6 april 2018 släppte Social Pretender sin nya singel “You said you wanted change”. En straight forward, rå och ösig låt – mer i bandets liveanda, snarare än tidigare inspelningar. Och idag är det dags för låtens video att se dagens ljus.

 

– Videon spelades in i februari i ett övergivet gym i Stockholm. Det var inte så varmt i lokalen och poolen var inte uppvärmd alls eftersom den inte användes. Men vi hade ideér på coola shots så det var bara att hoppa i. Bilden till singelomslaget är tagen därifrån. Man hör hur blå fotografen Markus läppar är och hur han skakar tänder i en video från samma tillfälle när vi tvingade ner honom under vattnet. Haha! En stor dos dedikation!

– Sekunderna efter att vi själva hoppat ner i den iskalla poolen gick brandlarmet. Vi hade pushat rökmaskinen liiite för hårt. Det var ju bara att kliva upp ur vattnet igen och springa omkring blöta och brutalt nedkylda för att lösa larmet och brandkår. Efter en timmes problemlösning återupptog vi inspelningen. Vilket innebar ner i poolen igen…

– Inspelningsdagen blev nästan 18 timmar lång och pga en liten planeringsmiss fick vi ingen middag. Ingen kunde köpa mat eftersom alla var blöta och tvungna att fortsätta vara blöta för videon. Men alla gav järnet och körde hårt in i det sista.

– Vi är jättenöjda med resultatet som fångat mycket livekänsla och energi samtidigt som en djupare mening brygger under ytan…

Förutom musikvideon är bandet festivalaktuella för Metallsvenskan (15-16 juni) samt med spelning i London 28/4 2018.

 

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)
FOTO: Emil Magnusson

FAKTA – SOCIAL PRETENDER

MEDLEMMAR
Sanna Wox – Lead Vocal,
Niklas Anmyr – Guitar,
John Ahrén – Drums,
Oscar Ahlqvist – Bass

| FACEBOOK | SPOTIFY | HEMSIDA |

Relaterade artiklar