Fryshuset arrangerar musiktävling

Den 2 juni går FRYSHUSET TAKE OVER av stapeln. En musiktävling för unga som skriver egen musik, där finalisterna får uppträda live i Kungsträdgården under Rockbjörnen. Sista anmälningsdag för deltagare är den 25 maj.

Annons 

 

 

Talangtävlingen är för alla ungdomar mellan 13-25 år som skriver egen musik. Sång, spoken word, live band, rap, hip hop, pop, rock, soul, country, power ballad, jojk, acapellagrupper – alla genres är välkomna. Juryn består av Filippa Nässil, Pablo Paz och Ronja Kadir och kommer vara på plats både den 2 juni och under finalen under Rockbjörnen den 15 augusti. 

Jurymedlemmarna är inte bara är skarpa namn inom industrin utan även aktuella förebilder för unga, med berättelser som på många sätt är inspirerande för unga på väg in i branschen, men även för unga utanför den.

Filippa Nässil, Thundermother

Låtskrivare, gitarrist och grundare av bandet Thundermother, en klockren profil och förebild för unga tjejer i rockvärlden, en scen som annars är överrepresenterad av killar.
Filippa har sedan deras debutalbum 2014 spelat på Europas största festivaler och turnérat tillsammans med namn som Danko Jones, Michael Monroe, W.A.S.P och D.A.D. I Januari 2018 släpptes deras tredje studioalbum och bandet är under våren på europaturné.

Pablo Paz, NBL Sound

Producent och låtskrivare inom hiphop världen, ett stort namn bland unga och ständigt aktuell med ny musik och låtar på topplistor.
Producent, låtskrivare och delägare av NBL Sound. Grammis-nominerad som bland annat ligger bakom megahiten “Hey Baby” med Lamix. Han har utöver sin egen musik varit delaktig i ett flertal artisters karriärer och jobbat med namn som Linda Pira, Cherrie, Pato Pooh, Jireel m.fl.

Ronja Kadir, Sony Music Sweden

Project- & Distribution Manager, ständigt på jakt efter nya låtar och har fler spellistor än vad hon kan räkna.
Hemkommen från marknadsföringsstudier i USA började Ronja på Sony Music sommaren 2015. Ronja har alltid haft musik som största intresse och är ständigt på jakt efter nya låtar. Hon började jobbet på Sony med att kurera spellistor och hade övergripande ansvar över bland andra hiphop och R&B-listorna. Hon blev sedan ansvarig över Sonys distributioner där hon än idag är kontaktperson för alla labels som Sony distribuerar. Ronja blev kort därefter även projektledare och jobbar idag med artister som Lamix och hela NBL Sound, Niello, Lilla Namo och Imenella.

Fryshuset jobbar för att unga genom sina passioner ska få möjlighet att förändra världen, och med den här tävlingen vill vi ge unga musikintresserade runt om i Sverige chans att uppträda med egen musik framför förebilder i branschen och i slutändan – ett fullsatt Kungsträdgården. 

Mer information hittas på eventets instagramkonto @fryshusettakeover.

Vad: Talangtävling för unga på Fryshuset där två finalister kommer få möjlighet att uppträda i Kungsträdgården i samband med Rockbjörnen 2018.
Var: Klubben, Fryshuset i Hammarby Sjöstad
När: 2 juni, 15.00 – 19.00
Regler: Bara eget material, inga covers.

Anmälan: maila låt + kort info om dig/er senast den 25 maj till fhtakeover@gmail.com.

 

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)

Relaterade artiklar