SISTA TVÅ BANDEN KLARA FÖR BORGHOLM BRINNER!

Nu är det bara två månader kvar till In Flames första årliga festival, Borgholm Brinner som äger rum 27 juli – 28 juli på historiska Borgholms Slottsruin på Öland. Nu när den svenska sommaren lurar runt hörnet är vi riktigt glada över att kunna presentera de sista två akterna till In Flames nya Festival: Satyricon [NO] och Dark Tranquility [SE]!

In Flames-sångaren Anders Fridén säger om de senaste tillskotten:
”Vi är riktigt glada att dela med oss av de sista banden som nu fulländar vår festival Borgholm Brinner i juli. Vi hoppas ni välkomnar våra bröder i Dark Tranquillity, vi ser framemot att få dela scen med dom för första gången på flera år, och även våra vänner i Satyricon. Vi är så peppade att få med oss all energi från alla artister på lineupen till en sådan unik atmosfär som Borgholms Slottsruin har. Det kommer att bli en oförglömlig helg!”

Satyricon är en av de mest inflytelserika banden i Norges Black Metal-våg under 90-talet. Oslo-bandet gjorde världen varse om norsk Black Metal och har sedan dess utvecklats till ett mer traditionellt heavy metal sound på deras senaste släpp. Deras nionde album släpptes sent 2017 och benämndes som en ”game changer” av Blabbermouth, med ett betyg på 9/10. Vi ser fram emot att se vad de två medlemmarna Satyr och Frost kommer leverera till Borgholm Brinner i sommar!

Dark Tranquillity delar hemstad med huvudakten och festivalvärdarna In Flames och anses vara pionjärer i Göteborgs metal-scen. Med sina namn inristade i den melodiska death metal-scenen sedan sena 80-talet med Anders Fridén från In Flames som sångare i bandet de första fem åren. De fem nuvarande medlemmarna (med sångaren Mikael Stanne) har turnerat världen runt, spelat på de klassiska festivalerna och stora scenerna med sina elva(!) hyllade album att välja låtar från. Vi ser fram emot ytterligare ett tillskott från Göteborg till festivalen på Öland i slutet på juli!

Biljetter, VIP & mer info via borgholmbrinner.se!

KLARA ARTISTER:
IN FLAMES
BULLET FOR MY VALENTINE
RAISED FIST
GRAVEYARD
DANKO JONES
COME BACK KID
TRIBULATION
DARK TRANQUILLITY
SATYRICON

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)

Relaterade artiklar