Skid Row fick KB i Malmö att koka

Det är svettigt, smutsigt, fullständigt stenhårt och med ett stort jävla långfinger rakt upp i luften. Punkattityden har alltid varit där, lägg till alla fantastiskt sångvänliga låtar och en oerhörd teknisk briljans. Nya sångaren ZP Theart (ex. Dragonforce) bär upp slagskeppet med oerhörd karaktär och scennärvaro. Skid Row 2018 är så in i benmärgen rocknroll att det blöder. De fick, ett i det närmaste, utsålt KB, att koka av ovillkorlig kärlek till låtar som 18 & Life, Big Guns, Monkey Buisness, I Remember You och Youth Gone Wild.  

Annons 

 

 

Skid Row 2018 förmedlar tydligt budskapet av att de är inte beroende av någon Sebastian Bach i kväll. Skid Row har allt ett fantastiskt liveband ska ha. Svinbra sångvänliga låtar, fuck-off attityd, teknisk briljans och underbar humor. Nya tuffcoola sångaren ZP Theart bär upp ledarfiguren med stor karisma och fet attityd. Han har stark karaktär, gör sin egen grej och publiken tar honom direkt till sina hjärtan. Det är verkligen generalfel att jämföra honom med Sebastian Bach, som för övrigt, inte ens han, var med från begynnelsen. 

Basisten Rachel Bolan och gitarristerna Dave “Snake” Sabo och Scotti Hill är de medlemmar i Skid Row som varit med i den större delen av deras framgångsrika karriär. De får sina respektive stunder i rampljuset med diverse gitarrdueller. Basisten Rachel Bolan får sin egen lilla stund, när han tar leadsången på Ramones Phsyco Therapy. Att de lirar just en Ramonescover, säger ganska mycket om var attityden och influenserna kommer från.

Det är fruktansvärt coolt att Skid Row fortfarande kan gå ut på scen och övertyga med sådan häftig och vital energi och blåsa på likt ett skenade godståg. Det är högt, svettigt och brutal energi med attityd från helvetet. Skid Row kastar ut klassiker på klassiker, rakt i ansiktet på publiken och de har inget annat val, än att fullständigt kapitulera. 

Skid Row förvandlade KB i Malmö till en kokande rocknrollkittel av attitydstinna hitlåtar och allsången ville aldrig ta slut. Den enda nya låten som hördes i afton var We Are The Damned från plattan Rise Of The Damnation Army (2014).  För övrigt var det enbart klassiker som serverades i afton. Skid Row bugade, gick av scenen och lämnade en totalt överkörd publik efter sig. Jag kan inget annat än sätta nio av tio möjliga i betyg.

 

SKRIBENT: Thorbjörn Skogh (thorbjorn.skogh@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Karolina Vohnsén (karolina.vohnsen@rockbladet.se)
KONSERT: SKID ROW
ARENA: KB / Malm
DATUM: 2018-05-09
BÄSTA LÅTEN:Extranumret Youth Gone Wild sätter fingret på vad hela kvällen handlar om!

LÅTLISTA – SKID ROW

1. Slave to the grind
2. Sweet little sister
3. Peace of me
4. Livin on a chain gang
5. Big guns
6. 18 & life
7. Makin a mess
8. Rattlesnake Snake
9. Psyco Therapy ( Ramones cover)
10. Quicksand jesus
11. Get the fuck out
12. Monkey buisness 
13. I remember you
14. We are the damned
15. Youth gone wild

 

Relaterade artiklar