Alice In Chains övertygade inte på Tons Of Rock

En av grunge-erans stora band Alice In Chains passerar även de många av Europas festivaler i sommar. På många ställen har de fått höga betyg, men den här kvällen i Norge var de inte riktigt lika övertygande.

Åpner opp med “Rain when i die” noe som står i stil til dagen idag, det har pøset ned omtrent hele dagen. Låt nr to ut er “Them bones” det er Et relativt slapt publikum foreløpig, men publikum kommer seg litt ut i tredje låta når de spiller “damn that river” .
Så kommer “check my brain” å det blir litt mer liv i folkemengden, det låter bly tungt og solid og den sitter som et skudd og soleklar publikums favoritt foreløpig. Neste låt ut er “Again” uten noen stor begeistring fra publikummet, det er lite å utsette på hverken vokalen eller bandet rent musikalsk, men det føles veldig rutine ut og virker ikke som de egentlig bryr seg så mye om annet enn dette er en jobb, det merkes på “bleed the freak” .

De introduserer bandet før de spiller “nutshell” det var ganske flått fremført, men Alice in chains har heller aldri vært et partyband. Men det er lov å vise at de ikke kjeder seg på scenen, noe man får litt følelsen av. Det er liten til ingen bevegelse på scenen, noe som smitter over på publikum, som heller ikke bedrer seg under “No excuses”
Jeg sitter å ser utover publikum, ser det er flere som går eller bare står å prater istedet for å følge med på scenen hva som foregår der.

Ganske skuffende da Alice in chains var det jeg personlig gledet meg mest til å se i år. Som sagt, ikke noe galt med fremførelsen musikalsk sett, men dette er flatt og rutine.
Det tar seg litt mer opp når de spiller “Hollow” og “we die young” de spiller et par låter til uten at stemningen forandrer seg nevneverdig, men når “man in a box” kommer så begynner endelig folk bli litt varmere i trøya og mere med, noen øl beger flyr igjennom luften. “Would?” kommer da tar stemningen seg betraktelig bedre opp i refrenget, da synger folk med for full hals.

“Rooster” er neste låt ut, nå begynner dette å minne om en bra konsert. Jeg går litt rundt blant publikum å spør tilfeldige om hva de syns om konserten så langt. Får blandet respons, noen syns det var kjedelig andre syns det var veldig bra. Her er det mere øret som hører og øyne som ser. Jeg spurte 12 tilfeldige i publikum om hva de syntes og ba de gi en score fra 1 til 10. Det varierte fra 2 til 8, men de fleste svarte 6, og påpekte de samme tingene som meg. Høydepunktene var “check my brain” og “Rooster”.

SKRIBENT: Harald Solberg
FOTOGRAF: Amalie Antonsen (amalie.antonsen@rockbladet.se)
KONSERT: Alice In Chains
ARENA: Tons Of Rock
DATUM: 2018-06-20

Relaterade artiklar