Arch Enemy manglar på inför en något sliten publik på Tons Of Rock

Arch Enemy med Alissa White-Gluz i spetsen brukar inte ha några problem att få igång sin publik. Under första kvällen av Arch Enemy var inte något undantag, förutom att den här aftonen tog det kanske något längre innan alla var med på noterna. Var det beroende ett av de tidigare bandens omåttlilgt intensiva spelning, det låter vi vara osagt.

Arch Enemy går på presis med et løvinne brøl fra Alissa som bare hun kan få til. Bandet drar igang “The World Is Yours” det er høy headbang og horn i været fra første stund.
Det er smekk fult i publikum, knapt mulig å se en ledig plass.
Bandet spiller utrolig bra og profesjonelt.
De spiller noen nye sanger fra siste skiva, det låter bra, høres ut til å fungere bra live selv om publikum roet seg litt, men det har vel mere med at låtene ikke er så kjent blant folk flest enda. Scenen fylles med masse røyk og noen bly tunge gitarer og trommer fyller festningen.
Men publikum er litt trege enda, ikke før 5-6 låter ut begynner den første moshpitten bevege seg så smått, men dør fort ut igjen. Folket er kanskje slitne etter Exodus? Det er ihvertfall ikke noe galt med innsatsen til Arch Enemy og Alissa på scenen ihvertfall. Stemmen hennes er rett og slett helt fantastisk kraftig og brutal.
Når “we will rise” Begynner så løsner publikum en del å det blir bra bevegelse, crowdsurfing og en liten moshpit dukker opp igjen, men det tar ikke helt av før Arch Enemy avslutter med “Nemesis” som dundrer fra scenen og “one for all, all for one” synges i kor, da er det allsang på grensen og liv i leieren.
En meget bra konsert, til tross for litt tregt publikum.

 

SKRIBENT: Harald Solberg
FOTOGRAF: Amalie Antonsen (amalie.antonsen@rockbladet.se)
KONSERT: Arch Enemy
ARENA: Tons Of Rock
DATUM: 2018-06-20
 

Relaterade artiklar