BACKYARD BABIES – signar med Century Media Records och släpper nya singeln “Shovin’ Rocks”

Efter att ha släppt åtta kritikerrosade studioalbum som ”Total 13” och ”Making Enemies is Good”, turnérat flera vändor världen över, har Backyard Babies skapat sig ett välförtjänt rykte som ett band baserat på ren råstyrka.

Det har varit en lång väntan sedan Backyard Babies släppte sitt senaste album “Four by Four” 2015, men nu är de tillbaka starkare än någonsin. “Shovin Rocks” är första singeln från kommande albumet ”Sliver & Gold” som förväntas släppas i början av 2019.

Bandet kommenterar:

Vi firar snart 30 år som Backyard Babies, vi består fortfarande av originalmedlemmar. ’Shovin’ Rocks’ visar på det. Detta är vår första singel i klass med ’Look At You’, vår genombrottssingel från 1998. Om du inte älskar det här, så älskar du inte rock’n’roll.”

Jens Prueter, Head of A&R Century Media Europe:

Det är inte konstigt att vägarna korsas två gånger under en karriär om både skivbolag och band har funnits i snart 30 år. Det är 12 år sedan vi senast jobbade ihop på ’People Like People’-plattan. Det känns bra att välkomna Backyard Babies tillbaka och fira deras 30-årsjubileum av rock’n’roll med ett nytt album i början av 2019. Och att släppa ’Shovin’ Rocks’ är ett perfekt sätt att bjuda fansen på en fest som aldrig slutar. Vissa människor blir inte äldre, bara starkare. People like us.”

Shovin’ Rocks” släpps 22 juni 2018 och är producerad av legendariska Chips Kiesbye (Sator m fl). Videon är regisserad av Backyard Babies trummis Peder Carlsson.

Relaterade artiklar