Crashdiet har rest sig igen

Crashdiet är en band med en lång och krokig historia, men av det märks ingenting när de drar igång den sista dagen på Sweden Rock Festival 2018. 

Crashdiet har genomgått mycket i karriären. Många medlemsbyten och dödsfall har skakat om gruppen från grunden under de år som de hållit på. Ett band kan egentligen lägga ner för mindre. Men det är ett pånyttfött och sammansvetsat Crashdiet som med nya sångaren Gabriel Keyes kickar igång Sweden Rocks fjärde och sista dag. Gabriel är något av ett blåbär och har bara varit med i bandet en kortare period men går in i rollen som frontman på ett naturligt och ärofyllt sätt och det märks att han kommit in i bandgemenskapen till fullo. 

Både Martin Sweet på gitarr, Eric Young på trummor och Peter London på bas, har fått rulla skutan Crashdiet helt på egen hand i 16 års tid och i ärlighetens namn märks det att Crashdiet idag är “deras” band. De har en klar och tydlig approach till scenen, ett rytmiskt scenspråk, attityd och deras hanterande av sina instrument skulle i vanliga fall få en gröngöling som Gabriel att blekna som frontfigur. Det är inte alltid sångaren som är den solklara frontmannen, i många fall kan det vara övriga musiker, som skapar de riff och de melodier som vi i publiken lär oss att omfamna. 

Med det sagt så faller dock ingen skugga över Gabriel som vågar ta för sig mer av scenen än man hade vågat hoppas och hans röst gör absolut låtarna rättvisa. Det som Sweden Rock fick bevittna var ett nytt Crashdiet, som slutligen hittat sitt uttryck igen och som plötsligt har de ljusaste stunderna framför sig. Riktigt kul att se. 

 

SKRIBENT: André Millom (andre.millom@rockbladet.se) 
FOTOGRAF: Rikard Lantz (rikard.lantz@rockbladet.se)
KONSERT: Crashdiet
PLATS: Sweden Rock Festival, Norje.
DATUM: 2018-06-09
BÄST: Interaktionen med publiken.
SÄMST: Lite för safe emellanåt, men framtiden är ljus.

 

Relaterade artiklar