F.K.U. ger Sweden Rock 2018 en kanonstart

Nationaldagsfirande med Astral Doors och duktiga Three Dead Fingers i all ära, men det blir F.K.U. som får ses som årets inledningsakt av Sweden Rock Festival 2018. En tung uppgift, som bandet dock förvaltar mer än väl. 

 

Konserten äger rum i Rockklassiker-tältet och spelplatsen kunde inte gynna F.K.U mer. Med sin blodiga skräckinfluerade utstyrsel gör sig bandet bäst i en miljö, där solen isoleras och där den sinnesstämning som bandet strävar efter blir intim och trovärdig, något som hade varit svårare att få till om bandet stått utomhus i skarpt solsken. Det kanske bara är jag, men tanken på att se ett gäng vuxna karlar indränkta i blod stå ute på en solig scen känns mer komiskt än skrämmande, och det är väl förmodligen inte riktigt meningen. Så tacka fan för att Rockklassiker-tältet med sin atmosfär och belysning möjliggör för F.K.U. och deras skräck-metal att faktiskt komma fram.

I en tuff musikbransch blir det alltid viktigt att sticka ut ur mängden. Armbåga sig fram och helt enkelt vara lite unik. Även om hårdrocken generellt har varit besläktad med skräck under flera decennier nu, så känns F.K.U. trots det inte alls som ett namn i mängden. Skräcktemat i sig är inte unikt, men bandets presentation gör att man köper konceptet rakt av. På bandets senaste album “1981″ har samtliga låtar någon form av koppling eller influens till skräckfilmer från just 1981. Att satsa så benhårt på en specifik tid inom genren skräck är modigt och djärvt och det kräver sin man för att bära upp ett såpass vågat drag. Men hur skulle F.K.U kunna misslyckas? 

En tribute till en svunnen tid då skräck var både förtjusande och förfärligt, presenterat i form av thrash-metal,gräddat med blodiga frontmän, allsång från en festsugen hungrig publik och energi som är på topp från ett lika hungrigt band. Sweden Rock Festival får tack vare F.K.U och deras aggressiva, horrifierande uttryck och spelglädje en kanonstart. 

 

SKRIBENT: André Millom (andre.millom@rockbladet.se)
FOTOGRAF: George Grigoriadis (george.grigoriadis@rockbladet.se)
KONSERT: F.K.U.
PLATS: Sweden Rock Festival/ Norje
DATUM: 2018-06-06
BÄST: Bandets interaktion med publiken.
SÄMST: Några tekniska problem förstör en liten del av magin.

 

 

Relaterade artiklar