Frontback: Det är en upplevelse att se oss live

Av många lovande svenska rockband så är Frontback ett av de allra hetaste. Sedan debuten 2013 har bandet släppt två kritikerrosade album, 2017 kom de på fjärde plats i “P4 Nästa” och 2016 vann sångerskan Anlo Front tävlingen “Årets Rockröst” bland tusen tävlande.

 

I fjol släppte Frontback sitt andra album “Heart Of A Lion” och sen dess har det varit en intensiv period för bandet med marknadsföring och festivalspelningar. Under Sweden Rock Festival för några veckor sedan fick Frontback den enormt tunga uppgiften att påbörja sin spelning samtidigt som Iron Maidens spelning fortfarande pågick. Något som säkerligen de flesta skulle upplevt som mycket otacksamt, men Frontback valde istället att vända på det. 

–  Självklart vet vi att det kommer vara väldigt mycket folk på deras konsert. Vi har själva riktiga Maiden-fans i Frontback. Däremot är det lite häftigt att spela nästan samtidigt som ett så stort band och det kommer vara många som passerar våran scen efter Maiden så då har vi tillfälle att fånga in dem. Sen är vi också ganska olika band så vi slåss inte heller om exakt samma publik, säger Anlo Front. 

–  Sen är det såhär: Spelschemat ligger utanför vår makt. Vi är bara tacksamma över att få vara här, säger basisten Jonas Persson. 

Frontback beskriver sig själva som ett band med väldigt catchigt energiskt material och med en händelserik scenshow som är gjord för att engagera publiken. 

–  Vi skulle inte bara kunna stå rakt upp och ner utan att göra något. Folk som betalar och kommer för att se oss ska få uppleva något, vi ger alltid 140 procent. Spelar ingen roll om det är två personer eller hundra personer i publiken, säger Jonas Persson. 

År 2016 vann Anlo Front utmärkelsen “Årets Rockröst”, något som gett bandet i varje fall en liten skjuts framåt. 

 –   Vi har fått lite mer spelningar nu. Det är ju alltid bra att synas i medierna och så kan vi även marknadsföra oss med den titeln nu. Det är väldigt kul att få en sån titel och ha det på Cv:et. Det väcker ju om inte annat en nyfikenhet hos folk som kan komma förbi en spelning med oss för att se om vi verkligen är bra, säger Anlo Front. 

Resten av sommaren har Frontback fler festivalspelningar, bland annat på Helgeåfestivalen 5-7 juli. Förutom det är även ett tredje album på gång, som Frontback räknar med att få ut under 2019. 

–  Vårt nuvarande material finns på Spotify så det är bara att hålla ögonen öppna och till er som inte sett oss vill jag säga att kom och gör det, för det är en helt annan sak än att bara lyssna på oss. Det är en upplevelse! Jag tror det bottnar i att vi är så bra vänner i bandet och det finns en glädje som smittar av sig, säger Jonas Persson. 

–   Vi vill även tacka alla som stödjer oss och ger oss uppmärksamhet. Både tidningar, fans och annat folk runtom som gör det här möjligt för oss, säger gitarristen Axel Graneskog, varpå alla andra bandmedlemmar nickar. 

 

 

SKRIBENT: André Millom (andre.millom@rockbladet.se)
INTERVJU: Frontback. 

 

Relaterade artiklar