Hardcore Superstar håller värmen på Sweden Rock

Hardcore Superstars konsert är exakt som man förväntar sig att den ska vara. Energin hos bandet är fantastisk, nästan så man blir svettig bara av att titta på dem, och sångaren Jocke Berg levererar sina karaktäristiska skrik i världsklass. 

Sist ut på onsdagens lineup står Hardcore Superstar, ett bra val som sista spelning för dagen: det är ösigt, svettigt och händelserikt rakt igenom. Konserten inleds med Kick on the Upperclass vilket verkar få igång publiken på en gång. Konfetti och serpentiner flyger genom luften, rök öser fram från scenen och ända upp i backen är det smockfullt med människor som sjunger och dansar med. 

Showen är snygg och professionell, det är inövat och tight. Jocke gör ett väldigt bra jobb att hålla igång publiken hela tiden, vilket även gör så att stämningen ständigt är på topp. Extra pluspoäng också till basisten Martin Sandvik som springer fram och tillbaka, headbangar och showar med sitt instrument –– det är otroligt underhållande att se!

Mellansnacken känns dock rätt tråkiga: det är oftast det klassiska ”hur mår ni?” ”jag älskar er” och ”Sweden Rock är bäst” –– det fungerar bra för att publiken är väldigt tacksam, men överlag lämnar de bitarna tyvärr lite att önska från min sida. Det är den typen av snack som alla hört tusen gånger förut, och det bidrar faktiskt inte så mycket.

Låtvalet är bra. Hardcore Superstar har ju en så enorm repertoar av både radiohits, välkända partydängor och lite mer okända låtar som ändå fungerar tack vare dess ösiga karaktär. Valen till Sweden Rock Festival är en välmixad blandning av dessa som publiken verkar uppskatta; alla hänger med hela tiden och har ett leende på läpparna. Bäst var förmodligen Liberation som framfördes felfritt från både bandet och publiken tillsammans –– sången var fantastisk, och Jocke Berg ser verkligen till att värmen hålls uppe när den stekande solen gått ner för dagen. Rösten håller inte hela tiden, men det glöms lätt bort tack vare den härliga feststämningen. Och bara det är faktiskt värd en stor eloge: en och en halv timme är en saftig tid att fylla upp så sent på kvällen, men de gör det bra.

Sammanfattat så var Hardcore Superstars spelning precis vad man ville att den skulle vara. Å ena sidan kanske det innebär att den var något förutsägbar, trots att showen överraskar flera gånger –– kanske just för att det är vad man förväntar sig av dem. Men å andra sidan finns det få band som kan få så många trötta festivalmänniskor att börja hoppa och skrika mitt i natten som de kan.

 

 


SKRIBENT
: Kimmy Keelyn (kimmy.keelyn@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Georgios Grigoriadis (georgios.grigoriadis@rockbladet.se)
KONSERT: Hardcore Superstar
ARENA: Sweden Stage / Sweden Rock Festival / Norje
DATUM: 2018-06-06 (onsdag)

LÅTLISTA – HARDCORE SUPERSTAR

 1. Kick on the Upperclass
 2. Electric Rider
 3. Dreamin’ in a Casket
 4. Sadistic Girls
 5. My Good Reputation
 6. Liberation
 7. Touch The Sky
 8. Wild Boys
 9. Last Call for Alcohol
 10. Bring the House Down
 11. Have Mercy on Me
 12. Someone Special (Balladversion)
 13. Baboon
 14. Moonshine
 15. We Don’t Celebrate Sundays
 16. Above the Law

Relaterade artiklar