Iron Maiden på Tele2 Arena i Stockholm

För några timmar sedan intog Iron Maiden ett fullsatt Tele2 Arena i Stockholm, deras senaste turné faller under namnet ”Legacy Of The Beast”. 

Annons 

 

Bandet öppnar med ”Aces High” och på scen svävar ett modellflygplan från andra världskriget över scenen. Snyggt och effektfullt. Publiken är med från start. Extremt välgjord scenografi som förstärker låtarna live. Bruce Dickinson är stark med en enorm energi även om inte rösten håller hela vägen alla gånger. Snygga gitarrsolon ger ett pluspoäng liksom ett bra ljud.

Många av deras klassiker spelas, personligen är min favorit ”Fear Of The Dark”- allsång och gåshud i en underbar kombination. Den låten hade gärna kunnat få varit längre för mig! ”Iron Maiden”, ”Number Of The Beast” och givetvis ”Run To The Hills” rivs av, även om den sistnämnda är uttjatad fyller den ändå sin funktion och man vill absolut inte vara utan den.

Jag har aldrig sett Iron Maiden live innan men brukar lyssna mycket på bandet hemma. Jag blev mycket positivt överraskad av vad jag såg och ser de gärna igen. Rent musikaliskt var de tighta, mellansnacket hade väl kunnat vara lite vassare. Men åt andra sidan är det väl musiken man är där för och vill höra? Det här är hårdrock när det är som bäst.

 

SKRIBENT: Camilla Käller
FOTOGRAF: Kristin Carlsson (kristin.carlsson@rockbladet.se)
KONSERT: Iron Maiden
ARENA: Tele2 Arena / Stockholm
DATUM: 2018-06-01

Relaterade artiklar