IRON MAIDENS TURNÉSTART EN SUCCÉ – SLUTSÅLT SÅ IN I NORDEN

Iron Maidens turné Legacy Of The Beast World Tour startade på våra breddgrader i slutet på maj. En show som har sålt slut på varenda stopp i Norden (och Baltikum) – och fått alldeles lysande recensioner. Nu fortsätter turnén och nästa stopp är ytterligare ett i Sverige: på Sweden Rock Festival torsdag 7 juni!

Rocklegendarerna Iron Maidens nya turné Legacy Of The Beast startade i vår del av världen och har hyllats av både media och fans som en av de häftigaste Iron Maiden-showerna någonsin. Bandet har levererat en setlist fylld av låtar från hela Maidens imponerande diskografi – hits varvat med fanfavoriter som inte spelats på flera år.

Turnén startade i Tallinn, Estland och fans från hela världen var där för att se den allra första konserten på Legacy Of The Beast World Tour. Sedan följde Finland, Norge och nästan 40 000 på en slutsåld Tele2 Arena i Stockholm. Resan i Norden fortsätter till Köpenhamn ikväll – och kulminerar i Norje (i Blekinge alltså) på Sweden Rock Festival torsdag 7 juni. Alla datum i Norden och Baltikum har varit helt slutsålda – och över 130 000 fans har fått chansen att uppleva Iron Maiden live!

The Legacy Of The Beast Tour fortsätter sedan i Europa fram till början av augusti – då man kommer att ha varit i 34 städer i 24 olika länder med stora arenakonserter och festivaler runt om i Europa.

Iron Maidens manager Ron Smallwood kommenterar själv turnén så här:
“Even though we’re only five shows into the new tour, the reaction from the fans has been simply overwhelming! Just watching everyone’s collective jaw drop as the elaborate stage set gradually reveals itself, has been so rewarding. We pulled out all the stops to try and make this the most spectacular live Maiden tour production ever, and hope the fans agree that we just may have done that. It’s very gratifying to see the crowd’s reaction as the setlist weaves its way through the various interlocking worlds and themes we’d been teasing people with right from the very first look at the stained glass windows last year. We were inspired by the game and its interlocking worlds for this tour and we hope our fans, after the shows, will appreciate the cohesion when they return to the mobile game and see, for example, the Cathedral PVP arena or fight with Eddie and other characters.”

Fotograf: Kristin Carlsson (kristin.carlsson@rockbladet.se)

Relaterade artiklar