Med stor energi intog Ozzy Osbourne Tons Of Rock

På sin sista turné så har Ozzy Osbourne valt att besöka de flesta festivalerna runt om i Europe. Den här gången var det dags för den norska hårdrocksfestivalen Tons Of Rock. Under turnén så har Ozzys energi gått rätt mycket upp och ned, så hur höll han måttet den här gången?

 

Det startes opp med en medly hitparade og rett på “bark at the moon” til min store begeistring, da dette er min favoritt låt! Men nevermind, Zakk Wylde rives i en fet solo med kilten på og the prince of fucking darkness står i sin kjente positur og klapper. Stemmen er utvilsomt Ozzy og bra.
“Mr Crowly” er sang nr to ut, kirke orgelet fyller festningen å det bryter ut i allsang fra første strofe. Publikum har utvilsomt nådd rekord masse, ikke en ledig flekk å se. Hendene er i været og klapper i takt mens Zakk Wylde spiller en av rockens beste soloer av Randy Rhodes.
Neste ut er “i dont know” Ozzy flyr frem og tilbake på scenen, at dette ikonet snart fyller 70 år er det lite som tyder på, ?mannen er i storform. OZZY drar igang en gammel Black Sabbath klassiker “fairies wear boots”
Neste sang ut er “Suicide solution” da går det litt tregere i publikum, men fremdeles god stemning.
“No more tears” kommer neste, folket jubler. Neste låt ut er “road to nowhere”
Ozzy introduserer bandet før de drar igang enda en Black Sabbath klassiker, “war pigs” kveldens så lengt største allsang blant publikum helt klart. Deretter over på “Perry Mason” etterfulgt av en lengre trommesolo av Tommy Clufetos som gikk over i “I dont wanna change the world”, så “shoot in the dark” og “crazy train” nå har det blitt mørkt så vanskelig å se reaksjonene fra det store folkehavet annet enn lysende mobil telefoner i mørket, men man hører publikum synger med på refrengene.
Neste låt ut er “mama im coming home” og allsangen er høy igjen, lighterene og mobil telefonene lyser opp publikumet i mørket.
En Ozzy i storform avslutter konserten med en siste Black Sabbath klassiker “Paranoid”.

 

 

SKRIBENT: Harald Solberg
FOTOGRAF: George Grigodiadis (george.grigoriadis@rockbladet.se) (Bild tagen på Sweden Rock Festival 2018)
KONSERT: Arch Enemy
ARENA: Tons Of Rock
DATUM: 2018-06-20

Relaterade artiklar