Roxette’s världshit “The Look” tolkas av rockbandet Age of Days

Kanadensiska Age of Days släpper singeln ”The Look” med metalsångerskan Heidi Shepherd från Butcher Babies.

 

Rockbandet Age of Days startade 2005 och har sedan dess släppt tre album varav deras andra album ”Hollywood Ending” prisades på Canadian Radio Music Awards för ”Best new Group (rock)” efter bandets radioetta ”Afflicted”. Age of Days har turnerat med giganter som Papa Roach, Disturbed, Buckcherry och Halestorm för att nämna några.

 

Nu är de tillbaka med en modern rocktappning på Roxettes världshit ”The Look” som är den första singeln från kommande albumet. Singeln är samproducerad av Brian Howes and Jason ”JVP” Van Peoderooyen, som tidigare jobbat med Airbourne, Skillet och Hinder.

“We started talking about doing this song after our tour with Disturbed and Saint Asonia, we’ve always been a fan of Swedish music, I grew up listening to my parents ABBA records and always been a fan of great songwriters. I think Sweden has some of the best in the world, including Per Gessle, of course. I remember when Roxette’s “Look Sharp” came out I almost wore out the CD. So, for our version to be heard in Sweden is a massive honor and very exciting”, säger vokalisten Tim Morrison.

Det enda som saknades var en kvinnlig vokalist för att täcka Marie Fredrikssons delar i låten, där Heidi Shepherd från Butcher Babies blev ett självklart val.

“We just knew we needed the right female vocals for it to really work. Heidi nailed it.” tillägger bassisten Matt McLaughlin.

Age of Days är just nu i Kanada och förbereder det obetitlade albumet som ska släppas senare i år. Bandet har även planer på en kommande turné i Europa där Sverige finns med på listan.

 

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)

FAKTA – AGE OF DAYS

MEDLEMMAR
Tim Morrison – lead vocals, rhythm guitar
Matt McLaughlin – bass, backing vocals
Brent Alvey – lead guitar
Mike Langford – drums

| HEMSIDA | FACEBOOK | SPOTIFY |

 

 

Relaterade artiklar