Stone Sour lever upp till alla förväntningar på Sweden Rock

Uppslutningen är stor och förväntningarna höga. Luften nästan vibrerar när minuterna tickar närmare och närmare konsertstart. Stämningen är alltså på topp redan innan Stone Sour äntrat stora scenen, och när de väl träder in så känns det som att allt ska explodera.

Det är röj från första sekund. Stone Sour bjuder omedelbart på sprakande pyro, rött konfetti som regnar ut över publiken, och massor av kärlek. Absolute Zero är riktigt bra och sätter ribban för en minst sagt ösig konsert, och Corey Taylor har ett konstant leende på läpparna under tiden. 

Alla mina favoritlåtar är med. Det är ett väldigt snyggt låtval, faktiskt rätt intressant blandning, då de kör både festliga hits, stora ballader och även några mindre kända låtar som blandar upp atmosfären och håller publiken intresserad hela tiden. Det är svårt att säga vad som var bäst: det är väldigt jämnt mellan klassikerna Say You’ll Haunt Me och den eviga allsången på Through Glass. Väldigt jämnt, och otroligt snyggt.

Coreys röst sitter perfekt nästan hela tiden. Både när han skriker ända nerifrån maggropen och tar de mjuka fina tonerna i Bother – som för övrigt hela publiken är med och sjunger vartenda ord till. Ett magiskt ögonblick. 

Publiken är för övrigt en väldigt tacksam sådan, som är med på allt. Längst fram är den röjig och svettig, men energin och deltagandet sträcker sig ända längst bak. De flesta kan alla orden till låtarna, och bandet har kul tillsammans med oss hela tiden: Corey ser till att både smickra svenskarna och den svenska musikscenen, prata nostalgiskt och fint om början av deras karriär, och även skämta en del –– bland annat när ett bi nästan krockar med hans huvud i början av ett intro, varpå han hoppar till och hela publiken får skratta lite. Det är den typen av intima, personliga stämning som kan vara svår att få till med en så här stor publik, men Corey klarar det helt naturligt och galant. 

För att få fullt betyg så hade jag önskat någonting alldeles extra, någonting långt över förväntan som överraskat eller ännu hellre chockat. Riktigt där är de inte, men förstå mig rätt: det här var en helt perfekt konsert från början till slut som inte misslyckades med någonting de försökte göra. Hade jag haft möjligheten att spola tillbaka tiden och se allt igen så skulle jag göra det på ett ögonblick.

 

SKRIBENT: Kimmy Keelyn (kimmy.keelyn@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Rickard Lantz (rikard.lantz@rockbladet.se)
KONSERT: Stone Sour
PLATS: Festival Stage / Sweden Rock Festival / Norje
DATUM: 2018-06-08 (fredag)

Relaterade artiklar