The Last Internationale på Gröna Lunds Lilla Scen

Den 5 juni spelade det amerikanska bandet The Last Internationale för första gången i Sverige. Sångerskan med den stora rösten intog Lilla Scen på Gröna Lund och gjorde ett bestående intryck på publiken.

Annons 

 

Bandet som bildades i New York år 2008 släppte sitt första album We Will Reign år 2014, och nu har de ett andra album på gång. Bandets grundare och frontfigurer, sångerskan Delila Paz och gitarristen Edgey Pires, beskriver sin genre som folkrock, men musiken har också bluesinspirerade toner. Bandet är en trio och den tredje bandmedlemmen på scenen är svenske trummisen Andreas Brobjer, numera baserad i Los Angeles, som på sin meritlista bland annat kan skriva att han varit turnétrummis för Lady Gaga.

Det var en blandad publik som förväntansfullt fyllde Lilla Scen i väntan på att The Last Internationale skulle genomföra sin första spelning i Sverige, och oavsett vilka förväntningar publiken hade så lär ingen ha gått hem besviken. Rockbladets två utsända som såg bandet för första gången blev väldigt positivt överraskade.

Sångerskan och kompgitarristen Delila Paz visade sig ha en otroligt stark närvaro på scenen och hennes röst är väldigt imponerande. Dessutom smittade Delilas sprakande energi av sig till publiken. Ett annat energiknippe på scenen var sologitarristen Edgey Pires, som visade prov på stor fingerfärdighet när det gällde att behärska strängarna. Snygga riff och solon ackompanjerade Delilas röst. Andreas Brobjer var träffsäker bakom trummorna genom hela konserten.

Rockbladets skribent hittade favoriter i låtar som Killing Fields, We Will Reign och Wanted Man från bandets första platta, där Delilas sånginsats trollband åhörarna. En annan höjdpunkt var Delilas akustiska gitarrspel då hon sjöng låten Stay, vilket var en trevlig kontrast till betydligt rockigare låtar som exempelvis Hard Times från kommande plattan.

The Last Internationale är helt klart ett band att hålla ögonen på, och väl värt att kolla upp för dig som är nyfiken. En intervju som gjordes med bandet i samband med spelningen kommer att publiceras här på Rockbladet inom en snar framtid.

 

 

SKRIBENT: Tamara Chastain (tamara.chastain@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Richard Westermark (richard.westermark@rockbladet.se)
KONSERT: The Last Internationale
ARENA: Lilla Scen/ Gröna Lund/ Stockholm
DATUM: 2018-06-05

Relaterade artiklar