Uriah Heep – Tryggt och förutsägbart

Uriah Heep intar Sweden Stage med ett mycket glatt humör, och det är till viss del berörande att se deras lycka. Vid spelningens slut är jag tyvärr inte lika glad själv.

Uriah Heep känns som det är ett av de band som har ordet ”Nostalgi” stämplat i pannan. Under 70-talet var bandet ett välkommet inslag inom musikbranschen och deras klassiska rockmaterial tilltalar gammal som ung. Åtminstone är det så det borde vara. När bandet inleder ”Gypsy” och ”Look At Yourself” så är gubbarna på gott humör. Till en början smittar spelglädjen och energin av sig. Ackorden sitter där de ska och sången låter absolut acceptabel. Men efter ett tag så blir hela spelningen ganska alldaglig och långtråkig.

Publiken får visserligen vara med och sjunga allsång i ”The Magicians Birthday” vilket är en bra feststämningshöjare men därefter så påbörjas några riktigt sega och utdragna solon, vilket drar ner hela spelningen.

Uriah Heep känns alldeles för trygga. De går aldrig utanför sin komfortzone och även om spelningen därmed ur ett tekniskt perspektiv levererar och inte ger något att anmärka på, så blir det hela istället en förutsägbar och tråkig tillställning. Det är inte omöjligt att Uriah Heep egentligen börjar bli lite till åren.

 

ROCKBLADET.se 5 out of 10

SKRIBENT: André Millom (andre.millom@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Rikard Lantz  (rikard.lantz@rockbladet.se)
KONSERT: Uriah Heep
ARENA: Sweden Rock Festival, Norje.
DATUM: 2018-06-08
BÄST: “Look At Yourself”.
SÄMST: Utdragna solon.

 

Relaterade artiklar