FOTOGALLERI: Prophets Of Rage skapade magi på Gröna Lund

Det finns många som anser att man inte skall blanda in politik i musikvärlden, sedan finns det andra som gör det till sitt kännetecken. Två av de allra största namnen som gjorde så under nittiotalet var Rage Against the Machine och Public Enemy. Med en kombination av teknisk briljans och en osviklig känsla för hitlåtar släppte de båda akterna kaskader av låtar som formar musikscenen än idag, trots att RATM lades till vila 2011.

2016 så gick dock medlemmar från de båda banden samman för att göra gemensam sak i en protest mot det amerikanska presidentvalet. Med sig tog de även B-Real från Cypress Hill, ännu en rapgrupp som gjorde stora hits under samma tid. Namnet de valde för bandet togs från en Public Enemylåt.

Nu är de ute på en turné som går under namnet ”Make the world rage again”, en pastisch på Donald Trumps valspråk under sin kampanj för att bli president.

I veckan fick så äntligen Sverige besök av dessa musikaliska giganter, och det var packat framför Gröna Lunds stora scen. Där trängdes såväl old school som new school som renodlade hårdrockare tillsammans för att än en gång bevisa att musik är ett av de främsta sätt att sammanföra människor för ett större, bättre, syfte.

Hela Grönan gungade, studsade, hoppade, sjöng med i en röst. En lycklig konsertbesökare fick till och med den stora äran att gå upp på scen och framföra en av RATM:s allra största hits, ”Bulls on parade”, och det lät banne mig exakt som originalet. Tom Morello själv verkade totalt förvånad och mäkta imponerad av denna oväntade talang.

Nedan kan ni se bilder från konserten som jag hoppas kommer leda till många nya vänskaper över musikgränserna. 

 

TEXT: Mattias Nilsson (mattias.nilsson@rockbladet.se)
FOTOGRAF: 
Rikard Lantz (rikard.lantz@rockbladet.se)
KONSERT: Prophets Of Rage
ARENA: Gröna Lund / Stockholm
DATUM: (2018-06-26)

Relaterade artiklar