Soulfly gjorde en makalöst bra konsert på Gefle Metal Festival

Soulfly tryckte gaspedalen i botten redan från start. Trots sin tidiga speltid så anslöt sig många personer framför Goat Stage för att antingen bara beskåda detta galenskap, eller dansa runt i circle pits. Max Calavera och de andra i bandet visade upp en galet hög energi med både gamla och nya låtar, samt en och annan cover från sitt forna Sepultura.

Jag hade äran att se Max Calavera och hans Soulfly första gången på Hultsfreds näst-största scen Pampas för 18 år sedan. Deras snabbhet i kombination med groove slog rakt in i mitt metal-hjärta. Därefter har jag sett dem ett antal gånger och en sak är säker, vilket alltid är full leverans.  

Den här glödheta eftermiddag på Gefle Metal Festival inledde Soulfly med tre låtar i högt tempo. Svetten lackade lika mycket på publiken framför scenen som bandmedlemmarna på scen. Under Fire var det dags för konsertens första circle-pit och den kändes till en början ganska lam, men ju längre låten hamrade på så ökade storleken och intensiteten rejält.

Max son Zyon sitter bakom trummorna. Han är ingen på något sätt nykomling idag, men när läser man i internationell media så har han fått en hel del ris för sitt trumslagande. Men idag får han uteslutande rosor från mig, och tillsammans med basisten Mike Leon så håller de upp groovet på absolut högsta nivå.

Max Calavera är en mästare på att ånga igång sin publik, och detta märktes extra mycket under senare delen av konsert och låtarna Roots Bloody Roots, Back To Primitive och avslutningslåten Jumpdafuckup.

För mig sätter Soulfly standarden för hur resten av konserterna på Gefle Metal Festival ska vara. Bortsett från ett lite för långt gitarrsolo så var det ett grymt bra tempo rakt igenom.

Längtar redan till nästa gång jag kommer får chansen att bli hänförd av dessa Metal-mästare.

 

 

RB-Betyg-8_10SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Jelena Sulce (jelena.sulce@rockbladet.se)
KONSERT: SOULFLY
ARENA: Goat Stage / Gefle Metal Festival (Gävle)
DATUM: 2018-07-13
BÄSTA LÅTEN: Roots Bloody Roots, Fire och Back To The Primitive
SÄMST: Lite dåligt ljud i början, men varför klaga, teknikerna hade säkert fått en släng av solsting eller nåt.

 

Relaterade artiklar