Stew – Hot

Stew bildades 2017 i Lindesberg och består av Markus Åsland (bas/sång), Nicklas Dahlgren (trummor) och Nicklas Jansson (gitarr). EP:n Hot som släpptes i slutet av maj i år är faktiskt bandets andra digitala release. Den första, Live In Studio, har bandet valt att plocka bort från streamingtjänsterna då man inte var nöjd med soundet. Några av låtarna kan eventuellt dyka upp på debutalbumet som ska spelas in i vinter, då förhoppnings med hjälp av ett skivbolag.

Annons 

 

Stew för tankarna till nutida band som Radio Moscow, The Brew och The Vintage Caravan, Markus Åsland’s sång påminner också en del om ‎Óskar Logi Ágústsson’s. Vi pratar alltså powertrio med stor förkärlek för bluesig och fuzzig psychrock av klassiskt snitt där gamla hjältar som Free, Cream och Jimi Hendrix sannolikt fyller upp vinylbackarna där hemma.

Hot är en organisk stuvning beståendes av fyra rätt jammiga nummer som ger mersmak där driviga Dig For Gold sticker ut mest. När jag såg bandet live på Pet Sounds Bar förra året tyckte jag dock att man tog ut svängarna mer, något man gärna får fortsätta med på första fullängdaren. Trion tar kanske inte med sig något nytt till det redan överfulla bordet inom genren men det finns inget som säger att man måste göra det så länge det man gör är bra. Nästa gång man kan se det här gänget inta en scen är på Pub Anchor i Stockholm den 12:e juli.

 

RB-Betyg-6_10
SKRIBENT:
Fredrik Blid (fredrik.blid@rockbladet.se)
BAND: Stew
EP: Hot
RELEASEDATUM: 2018-05-28
SKIVBOLAG: Eget
BÄSTA LÅTEN: Dig For Gold

LÅTLISTA – HOT

  1. Might Be Keeping You
  2. If This Will be The End
  3. Dig For Gold
  4. Tongue Ties

BANDFAKTA – STEW

MEDLEMMAR

Markus Åsland – bass, vocals
Nicklas Dahlgren – drums, percussion
Nicklas Jansson – guitar

DISCOGRAPHY

Live in Studio – EP (2017)
Hot – EP (2018)

 

Relaterade artiklar