At The Gates gör extrakonsert i Göteborg!

De göteborgska dödslegenderna At The Gates är tillbaka med ny platta och till hösten väntas klubbspelningar i Malmö och Göteborg! Konserten på Pustervik i Göteborg den 6 oktober är utsåld, men nu står det klart att det blir ytterligare en spelning på Pustervik den 7 oktober! Även på extrakonserten har bandet med sig både Nifelheim och Vampire som support.

Annons 

 

 

At The Gates är ett av de viktigaste och mest hyllade banden i death metals historia. Sedan de bildades 1990 har de genom åren varit stilbildande och en inspiration för många musiker och grupper, även om genombrottet kom några år senare. Albumet “Slaughter Of The Soul”, som släpptes 1995 kom att bli ett förgrundsverk inom svensk dödsmetall och banade vägen för vad som kom att kallas Göteborgssoundet.

Det har gått 27 år sedan första EP:n, 22 år sedan de lade ned och 4 år sedan comebackalbumet “At War With Reality“, som tydligt visade att bandet fortfarande hade massor av kreativitet att få utlopp för. Detsamma gäller årets efterlängtade uppföljare ”To Drink from the Night Itself”, som tar tematiskt avstamp i motståndsrörelser, förtryck och konst.

Line-Up:
Tomas Lindberg, sångare; Jonas Björler, bas; Martin Larsson, gitarr; Jonas Stålhammar, gitarr; Adrian Erlandsson, trummor

Det svenska black metal-bandet Nifelheim, som leds av de legendariska “bröderna hårdrock” – Pelle “Hellbutcher” Gustavsson och Erik “Tyrant” Gustavsson, har också 27 år på nacken och levererar en teatralisk show.

Som opener ser vi Göteborgs-bandet Vampire, som hänger sig åt death/thrash och spinner på teman som skräck och död.

Biljetter till extrakonserten släpps på fredag den 17 augusti klockan 10.00 via Kulturbolaget.se.

 

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)

Relaterade artiklar