Behemoth kommer till Sverige i vinter

Behemoth – Polska death metal-titanerna som sedan 1991 lagt grunden för en hel musikgenre – kommer till Sverige med sin Ecclesia Diabolica Evropa 2019 e.v. TourMed sig har de vännerna i At the Gates och Wolves in the Throne Room. Den 26 januari 2019 når turnén Annexet i Stockholm.

Annons 

 

‘We hear your cries, Europe! We’re super excited to announce the continuation of the ‘Ecclesia Diabolica’ World Tour on to the hallowed grounds of Europe and Scandinavia. We bring together our Unholy Trinity completed by At the Gates and Wolves in the Throne Room to manifest a sacrilegious swarm that will consume the continent and…beyond!’ – Adam Nergal Darksi, Behemoth

2019 börjar bra. Den 26 januari kommer Behemoth till Sverige och våldgästar den svenska vargavintern tillsammans med At the Gates och Wolves in the Throne Room när turnén Ecclesia Diabolica Evropa 2019 e.v når Annexet i Stockholm.

Behemoth kräver egentligen ingen närmare presentation. Bandet har sedan länge erövrat den mörka death metal tronen och har blivit ett av de allra mest tongivande banden inom genren. Med sångaren Nergal i spetsen har Behemoth gjort sig kända för sina explosiva liveframträdanden och fått ett välförtjänt rykte om sig att vara en grym liveakt, både när det kommer till ljud och vsiuella effekter. Deras tunga teatraliska stil med pyro, kroppsfärg och scenkostymer har fängslat fans över hela världen.

Behemoths kommande studioalbum “I Loved You At Your Darkest” släpps den femte oktober via Nuclear Blast. Albumets titelnamn refererar till ett stycke ur bibeln. För några timmar sedan släpptes videon till den nya singeln, God = Dog.

“It’s a verse from the Bible,” berättar Nergal. “It’s actually a quote from Jesus Christ himself. For Behemoth to use it as the basis of our record, it’s sacrilege to the extreme.”

Specialinbjudna turnégästerna i At the Gates har skaffat sig ett minst lika stort anseende under sin karriär som Behemoth gjort, inte minst för att ha satt uttrycket ”The Gothenburg Sound” på världskartan. At the Gates, med epitetet Sveriges främsta hårdrocksband, släppte i våras hyllade albumet ”To Drink from the Night Itself”. Albumet fick från flera håll högsta recensionsbetyg.

”At the Gates levererar ännu ett musikaliskt konstverk” – Aftonbladet

”To Drink From The Night Itself är både intelligent och elegant hopkommen” – Gaffa

”Ett ytterst genomtänkt låtskrivande som lyfter fram såväl den thrashiga intensiteten, som den renare death metal som verkligen präglade de tidiga åren i Göteborgs metalscen” – Nöjesguiden

Förutom Stockholm når turnén Ecclesia Diabolica Evropa 2019 e.v. också städer som bland annat Frankfurt, Wien, Milano, Paris, Barcelona, London och Köpenhamn.

Fotograf: Joanna Hemmingsson (joanna.hemmingsson@rockbladet.se)

Relaterade artiklar