BILDGALLERI: Asta Kask – Gröna Lund

De svenska punklegendarerna ASTA KASK tog över Gröna Lund till publikens jubel.

Annons 

 

 

Mitt bland Svenssonfamiljer med barn som pressade ut de sista sommarsolstrålarna denna måndagsafton var det ett helt gäng besökare som stack ut som säkerhetsnålar på en sliten skinnpaj. Det var dags för en klassisk punkspelning på “Grönan”. Undertecknad kunde nog lätt räkna både en och fyra generationer tuppkammar i publiken, och såhär i valtider var stämningen nog lite extra hög, då kära Asta alltid höjt rösten åt orättvisor och stått upp för de nedtryckta.

Oroliga röster hade gjort sig hörda även på Facebook, där de var rädda att det skulle bli väldigt trångt framför den lilla dansbandsscen bandet bokats in på för kvällen. Vanligtvis brukar jag ta dessa rop med en stor nypa havssalt, ty jag vet att Gröna Lunds personal är ypperliga på sitt jobb, men just denna kväll var det banne mig trots allt ovanligt tjockt långt utanför dansgolvet.

Tyvärr var aftonen över kvickt för undertecknad, då det var den sedvanliga regeln “Tre första låtarna och sedan ut” som gällde för oss pressfotografer i diket, så jag kan inte vittna om så mycket mer om spelningen än det, då min prio låg på att få fram foton å det snaraste, Men ser man på sociala medier såhär i efterhand kan man snabbt konstatera att det enligt alla fronter var en mäkta lyckad spelning.

Mina bilder kan ni så se här under. Väl mött en annan gång.

 

TEXT/FOTOGRAF: Mattias “Madcap” Nilsson (mattias.nilsson@rockbladet.se)
KONSERT: Asta Kask
ARENA: Gröna Lund/ Stockholm
DATUM: 2018-08-13

Relaterade artiklar