BLOGG: Crow Country Outlaw – Dag3 av Europaturnén – Spare Parts…

Jönköpingsbandet Crow Country Outlaw är mitt uppe i sin Europaturné som går under namnet “Dukes of Disturbance Tour 2018”. Nu kan du exklusivt följa deras resa här på Rockbladet.se. Får se några glimtar från vägarna via bilder och hur de med egna ord beskriver sina upplevelser. Denna dagens vitsord är “Reservdelar”, vad kan det betyda?

 

Day 3 – Spare parts…

…var ett återkommande koncept som ekade genom allas huvuden när vi stod i verkstadshallen och vår mekaniker konstaterar att ’’det kommer att ta en månad att fixa reservdelen vi behöver’’ och för att sätta lite grädde på det redan överväldigande moset så skulle det komma att kosta 4000 zloty (ca 10 000 kr). Not an option, blev svaret. Trötta efter en oerhört bra spelning dagen innan så stod vi rätt handfallna och bara stirrade på vårt tillfälliga hem. Hur fan ska vi ta oss Krakow ikväll? Klockan var 16:10 och vi skulle ha load in vid 18:00 och stagetime vid 21:00. Det fanns ingen möjlighet att lösa detta. Rådet från mekanikern; åk till ert boende och återkom hit imorgon så skulle han se om han kunde lösa vårat problem. Vad skulle vi göra? Försäkringsbolaget hade nekat oss ersättningsbil, alla verkstäder stängde om en halvtimma och de flesta i området talar inte engelska. Vi var strandsatta.

 Men nej. Detta var inget alternativ. Vi kunde inte bara ge upp nu. Vi skulle till Krakow, nu! Vi bad om att få ta bilen för att göra ett försök till en ’’McGyver-lagning’’ själva vilket resulterade i att mekanikern tillslut erbjöd att göra en tillfällig fix av problemet. 17:30 var vi påväg ner mot Krakow för att spela på Cemetery Pub.

 21:02 klev vi in på Cemetery Pub. Efter många om och men så hade vi kommit fram till Krakow. När vi började slita ner backlinen i lokalen så möttes vi av applåder och hejarop från en väldigt entusiastisk skara individer som hade väntat sorglöst på oss. Vi slet upp våra instrument, gjorde vår soundcheck och tog 5 minuter innan vi gick på scenen. Det som hände sedan var helt otroligt.

 Redan när vi drar igång med första låten så är det som om någon gett allihopa i lokalen en rejäl elchock med ett adrenalinsubstitut baserat på amfetamin och espressoshots. Folk vrålar, dansar, hoppar och sjunger med i låtarna. Hela settet är det så här. Vi låter bättre än i Wroclaw och vi spelar som om det vore vår sista dag i livet. Lokalen är som en masugn och alla svettas som djur och har världens bästa fest. Settet avslutas och folk kommer fram och vill ta bilder, fixa autografer och prata hela kvällen. VI avslutar kvällen 05: 23 på morgonen den 24 august.

 Vi fick många nya fans och vänner under kvällen som vi förhoppningsvis kan återkommer till när vi återvänder till Krakow. För det är något som är säkert; Krakow är en av de bästa städerna att spela rock ’n’ roll i.

 

SKRIBENT: Sebastian Silversand (Crow Country Outlaw)

BANDFAKTA – CROW COUNTRY OUTLAW

MEDLEMMAR
Sebastian Silversand – Lead Vocals/Rythm Guitar
Alvaro ”The Dude” Guimaraes– Lead Guitar/Backup Vocals
Adam ”Poods” Söderqvist – Bass/ Harmonica/Backup Vocals
Adam ”Cutter” Bernström – Drums/Other Percussions/Backup Vocals

| HEMSIDA | FACEBOOK | SPOTIFY

 

 

Relaterade artiklar