BLOGG: Crow Country Outlaw – Dag5 av Europaturnén – Torch The Skies…

Jönköpingsbandet Crow Country Outlaw är mitt uppe i sin Europaturné som går under namnet “Dukes of Disturbance Tour 2018”. Nu kan du exklusivt följa deras resa här på Rockbladet.se. Får se några glimtar från vägarna via bilder och hur de med egna ord beskriver sina upplevelser. Denna dagens vitsord är “Krakows nattliv”, vad kan det betyda?

 

Day 5 – Torch The Skies…

…är precis vad som händer när vi kör in i Kosice, Slovakien, där vi ska spendera natten innan vårt första, och nu enda, gigg som vi ska göra i landet innan vi ska vidare till Tjeckien. Hela trafikleden som vi kör på exploderar i färger och glöd när vi når fyrverkeri-showen som är i full gång, och utan uppenbara säkerhetsföreskrifter. Det regnar delar från fyrverkeripjäser över bilarna och vissa av raketerna drar iväg ut mot fordonen och åskådarna som kommit dit för att titta. Vad i helvete händer?? Förvirrade och aningen skakade av välkomnandet så lyckas vi till slut att samla oss och hitta vår destination. Vi frågar sedan värden på boendet om vad som händer i staden och svaret är att det är pyrotekniker som tävlar om bästa fyrverkeri-framträdandet. Well, of course it is…

 Utöver det intensiva välkomnandet i Kosice så bör vi även nämna känslan av att åka över hit till Slovakien. Landskapet här är en stark kontrast till Polens rätt platta omgivning. Så fort vi kört över gränsen så möttes vi av en enorm klipptopp som för ens tankar mot Sagan om Ringen, och successivt så uppdagades mindre samhällen som kändes mer inspirerade utav Schweiziska vinterstugor än något annat. Pittoreskt är nog rätt ord.

När kvällen sedan äntrar landet så ser vi konstiga åskoväder som färgar himlen i rött och orange. Något som vi alla förundras av en aning.

Att följa vyerna under bilfärden till ljudet av Pearl Jams ’’Ten’’ är ett aningen obskyrt, men ändå fantastiskt kompatibelt koncept som borde upplevas mer än en gång i livet. Speciellt när ’’Alive’’ går igång. Man blir ödmjuk och tacksam för den här möjligheten.

 Rent spekulativt så kan vi säga att det värsta är bakom oss. Rent teoretiskt så kan vi säga att ’’the worst is yet to come’’. Men oavsett om det blir bättre eller sämre från och med nu så har vi en av de bästa historierna någonsin med oss. Något som vi, och självklart ni som läser detta, kommer att kunna kritisera och bedöma tills vi är gamla och grå. Vad var viktigast? Vad hade vi velat ha ändrat? Och framförallt, var vi redo för nästa spektakel?   

 

SKRIBENT: Sebastian Silversand (Crow Country Outlaw)

BANDFAKTA – CROW COUNTRY OUTLAW

MEDLEMMAR
Sebastian Silversand – Lead Vocals/Rythm Guitar
Alvaro ”The Dude” Guimaraes– Lead Guitar/Backup Vocals
Adam ”Poods” Söderqvist – Bass/ Harmonica/Backup Vocals
Adam ”Cutter” Bernström – Drums/Other Percussions/Backup Vocals

| HEMSIDA | FACEBOOK | SPOTIFY

   

 

Relaterade artiklar