BLOGG: Crow Country Outlaw – Dag6 av Europaturnén – Baby, You Can Drive My Car…

Jönköpingsbandet Crow Country Outlaw är mitt uppe i sin Europaturné som går under namnet “Dukes of Disturbance Tour 2018”. Nu kan du exklusivt följa deras resa här på Rockbladet.se. Får se några glimtar från vägarna via bilder och hur de med egna ord beskriver sina upplevelser. Denna dagens vitsord är “Bilar, kylarvätska”, vad kan det betyda?

 

Day 6 – Baby, You Can Drive My Car…

…för vi är så förbannat trötta på den!! Redan efter första påfarten till motorvägen så börjar motorlampan att blinka. Helvete…

Efter ett par mobilsamtal hem till experterna i moderlandet och en väldigt tafatt diskussion med en teknikansvarig på en mindre Shell mack så löstes situationen med kylarvätska och sunt förnuft. Motorlampan lös dock hela vägen till spelningen.

 Men vi lämnar bilen för nu och fokuserar på något roligt istället. Vi lyckades ta oss till Moldava nad Bodvou, och spelstället Heaven Hell en och en halv timme efter utsatt load-in. Men vad gjorde väl det. Ägaren, Blackie, mötte oss med ett leende och sa åt oss att ’’take your time, no stress’’.

 Då vi står och riggar upp vår backline så kan vi inte undgå känslan av att vara övervakade. Och visst är känslan befogad, för hela baren med omnejd står och tittar på och mumlar när vi håller på och kopplar i kablar, förstärkare och diverse inburen arsenal. En spännande känsla med en touch av prestationsångest uppstår.

 Det blir en kort introduktion med frågan ifall ’’they are ready for some goddamn rock n roll music!?’’ och sen bär settet av. Det lilla haket dundrar som en krigsmaskin när vi spelar för de gäster som bestämt sig för att komma hit denna söndag. Det tar en låt innan stället är så uppvärmt att alla slappnar av och vågar kliva fram mot scenen. Tre låtar in så står vi och resten av Heaven Hell på soffor, stolar, bord och bardisk till ljudet av frenetiska gitarrsolon, skrikande refränger och apokalyptiska trumkomp. Folket vrålar efter mer, vi vrålar efter mer och sen är det slut. Tror vi iallafall. Vi drar upp vår roddare och kameraman Affe på bas och sen så drar vi igång den mest krigiska versionen av låten ’’Somekinda Breakdown’’ som vi någonsin har gjort. Sammanfattning: Det kommer att göra ont imorgon.

 Till ljudet av stående ovationer och slovakiska hyllningsord så kliver vi av scenen lyckliga över att vi är här, att vi överlevt och att vi lyckats göra ännu ett lyckat gig. Tack Heaven Hell!

 Kvällen avslutas med autografer, dans, dryck och många långa diskussioner med alla fantastiska människor som vi mött där. Det bjöd på lovord, gemenskap och bärhjälp när vi till slut skulle bege oss mot boendet i Kosice igen. Och som pricken över i:et; motorlampan hade slutat lysa!

 

SKRIBENT: Sebastian Silversand (Crow Country Outlaw)

BANDFAKTA – CROW COUNTRY OUTLAW

MEDLEMMAR
Sebastian Silversand – Lead Vocals/Rythm Guitar
Alvaro ”The Dude” Guimaraes– Lead Guitar/Backup Vocals
Adam ”Poods” Söderqvist – Bass/ Harmonica/Backup Vocals
Adam ”Cutter” Bernström – Drums/Other Percussions/Backup Vocals

| HEMSIDA | FACEBOOK | SPOTIFY

    

 

Relaterade artiklar