BLOGG: Crow Country Outlaw – Dag7 av Europaturnén – Wherever I May Roam…

Jönköpingsbandet Crow Country Outlaw är mitt uppe i sin Europaturné som går under namnet “Dukes of Disturbance Tour 2018”. Nu kan du exklusivt följa deras resa här på Rockbladet.se. Får se några glimtar från vägarna via bilder och hur de med egna ord beskriver sina upplevelser. Denna dagens vitsord är “gamla slott”, vad kan det betyda?

 

Day 7 – Wherever I May Roam…

…är stämningen på vägarna nu när vi, den 27 augusti, inleder vår längsta körsträcka på turnén. 6 1/2 timmar ska vi spendera i varandras goa sällskap och odör innan vi korsar gränsen till Tjeckien. Vi kan nämna här att vi alla i gruppen börjar bli rätt slitna efter en vecka ute på vägarna. Idag är vi lediga så planen är ’’easy cruisin’’ tills vi når vår destination som blir Brno!

 Solen hänger som en blåslampa över Slovakien och överallt så ser man djupa dalar och höga berg som gör körningen till en betydligt intressantare upplevelse. Efter ungefär 1 och en halv timmas körning så får vi syn på första stoppet: Spiis Castle. En slottsruin som ligger på en bergstopp och som bara skriker Power Metal. Nu satan ska vi turista!!

 Slottet verkar vara från sent 1100-tal och fortsattes att byggas fram till 1780 ungefär. Är lite osäkra på detaljerna då vår slovakiska är ringrostig at best. Oavsett vad så är stället riktigt häftigt och dagens bild är tagen på slottets högsta punkt.

 Ett par timmar senare så drar vi fram på de slovakiska vägarna som en trögflytande kula på hjul. Det går sakta, men vad gör väl det när man sitter tight med tighta kamrater i 4 och en halv timma till.

 Städer kommer städer går och vi hinner se ett land som står i stark kontrast mot sig själv. Låter kanske inte så ovanligt, och det faktum att vi är trötta till förbannelse påverkar oss möjligtvis mer än vanligt, men blandningen av den vackra landsbygden och de starka ljusen och opersonliga byggnadssilhuetterna från storstäder som Bratislava skapar en pseudo realistisk atmosfär.

 Vid 23:00 så har vi nått Brno, checkat in på boendet och satt oss ner på en uteservering med en av de bästa ölerna vi druckit på hela turnén. Gatan är öde, stämningen är för första gången avslappnad och vi sitter med gamla minnen och terapeutiska historier om de senaste dagarna fram tills 02:00 innan vi avslutar kvällen. Avslutningsvis kan vi säga att vi är i Tjeckien och vi kör tills vi dör!

 

 

SKRIBENT: Sebastian Silversand (Crow Country Outlaw)

BANDFAKTA – CROW COUNTRY OUTLAW

MEDLEMMAR
Sebastian Silversand – Lead Vocals/Rythm Guitar
Alvaro ”The Dude” Guimaraes– Lead Guitar/Backup Vocals
Adam ”Poods” Söderqvist – Bass/ Harmonica/Backup Vocals
Adam ”Cutter” Bernström – Drums/Other Percussions/Backup Vocals

| HEMSIDA | FACEBOOK | SPOTIFY

     

 

Relaterade artiklar