BLOGG: Crow Country Outlaw – Dag8 av Europaturnén – Come Aš you are…

Jönköpingsbandet Crow Country Outlaw är mitt uppe i sin Europaturné som går under namnet “Dukes of Disturbance Tour 2018”. Nu kan du exklusivt följa deras resa här på Rockbladet.se. Får se några glimtar från vägarna via bilder och hur de med egna ord beskriver sina upplevelser. Denna dagens vitsord är “tidsbrist, energibrist, det löser sig ändå”, vad kan det betyda?

 

Day 8 – Come Aš you are…

…blir den bästa formen av ordvits ni kommer att få från den här turnén troligtvis. Skämt åsido, vi går förbi all bilkörning, problematisk periferi och går direkt på själva utmaningen som vi hade framför oss denna dag:

 

 1. Vi ska ta oss till Prag för att hämta nycklarna till boendet inom 2 timmar. Vi har 2 och en halvt timma dit. Fint folk kommer sent säger man…

 2. Efter Prag så är det raka vägen mot tyska gränsen till staden Aš. Dit är det 2 och en halv timma till. Vi ska vara där klockan 18. Klockan är 17 när vi är i Prag. You do the math.

 3. Vi ska vara fit for fight när det väl gäller att kliva upp på scenen. Idag är inte riktigt en sådan dag. Körandet och spelandet tär och man har inte jättemycket utrymme att återhämta sig på. En liten fotnot till de som aldrig turnerat förut; det är ingen semester på Mallorca direkt.

Efter att punkt 1 och 2 löst sig så är det full fart framåt mot gig nummer 4. Svängarna är snäva och humöret är svävande men vi lyckas även nu att till slut nå vårat mål. Nackdelen i scenariot är; vart är spelstället?

 Staden vi har kommit till är en mindre gränsby med en väldigt typisk tysk arkitektur, som påminner lite om Hotel Budapest men vad vet jag, och adressen som vi fått är 21. Vägen slutar vid 18. Vafan..? Vi sträcker ut våra kroppar efter den intensiva körsträckan (som varit utan problem förövrigt) och stirrar ut över området. Det är inte många alternativ att gå på; det finns en asiatisk livs, en stängd bar och en parkvilla. Parkvillan it is.

 Det visar sig att parkvillan är stadens Folkpark och det är här vi ska underhålla den lokala befolkningen ikväll. Stället heter V Sadu. No pun intended.

  Väl parkerade och uppriggade så är stämningen rätt låg. Vi är trötta och stället är väl inte direkt vad vi väntat oss. Det är få som är på plats och de som är där sitter och drygar ut ölen de nyss beställt i inväntan på att bandet (vi) ska gå på. Inställningen från vår sida är ’’let’s just get this over with’’…’

 Vi gör vår soundcheck, och tänk ändå, något riktigt absurt händer när vi väl är klara. Helt plötsligt så sitter det mängder av människor på stället och applåderar efter att vi satt ljudnivåerna. Vart kom de ifrån? Vi gör ingen paus i det hela utan vi sätter igång med settet. Här kommer vändningen i spelet kära läsare.

 Efter att vi blåst av första låten så vrålar folk på en sådan nivå att det, även med öronproppar, låter som en segerhär klivit in på stället och vänt upp och ner på stället. Ljudet är öronbedövande och slår mot oss som en tsunami från ingenstans. Folk älskar det här! Vi drar vidare med settet och publiken blir mer och mer passionerad för varje låt som vi kör. De sjunger med, de applåderar och är oerhört entusiastiska under hela spelningen. Settet fortgår och hela kvällen är en stor succé. Vi kör vår sista låt för kvällen och detta resulterar i att vi tvunget måste göra ett extra nummer. Inte oss emot!

Vi står sedan helt slagna över ljudnivån som den här publiken har lyckats producera. I skrivande stund så hänger tinnitus och lomhördhet fortfarande kvar efter den här bravaden.

 Efteråt så möts vi av en skara av oerhört ödmjuka personer som vill uttrycka sin åsikt om spelningen. Ord som ’’amazing’’ och ’’best show I’ve seen in years’’ är präglande i konversationerna och vi står förundrade över hur bra allt faktiskt blev, med tanke på att vi inte riktigt var på tipp-topp. Vi spenderar ett par timmar med dessa fantastiska människor och sedan bär det av mot Prag igen. För att avsluta inlägget så kan jag säga; det finns ingen mer högljud publik än i staden Aš.

 

SKRIBENT: Sebastian Silversand (Crow Country Outlaw)

BANDFAKTA – CROW COUNTRY OUTLAW

MEDLEMMAR
Sebastian Silversand – Lead Vocals/Rythm Guitar
Alvaro ”The Dude” Guimaraes– Lead Guitar/Backup Vocals
Adam ”Poods” Söderqvist – Bass/ Harmonica/Backup Vocals
Adam ”Cutter” Bernström – Drums/Other Percussions/Backup Vocals

| HEMSIDA | FACEBOOK | SPOTIFY

 

 

Relaterade artiklar