Ny singel med Svenska hillbilly-rockarna FEARLESS

Hillbilly-metalrockande bandet FEARLESS är aktuella med nya singeln “Down To The River”, samt är nu klara för showcase-festivalen Live At Heart i Örebro.

 

Bandet har med sina uppfinningsrika idéer maximerat sina liveframträdanden, gitarristen Tobbe har skapat en egendesignad gitarr i form av en högrep och en bas i form av en spade som fungerar och används på alla spelningar. Trummisen Andy har tagit fram en traktor som byggts in i trumsetet.

 

Efter en tid med brödernas släktingardjupt in i södra Louisiana, där de lärde sig att göra hembränt, laga gamla rostiga bilar och fiska i träskmarkerna allt tillsammans med tvättäkta hillbillys, åkte de tillbaka hem för att, fylld med inspiration, leverera en tung blandning av hårdrock, metal, hardcore och en liten twist av blues eller som de säger själva ”Hillbilly metal”.

Debutsingeln ”Hillbilly For Life” släpptes av bandet själva 2015, producerad av Kristoffer Folin på Purple Skull Music i Stockholm och fick snabbt över 100 000 spinns på Spotify enbart med egen marknadsföring. Singeln fick bra recensioner  från olika hårdrockstidningar, allt ifrån Sverige till Italien och USA.
Detta ledde till signing på RMG och debutsingeln som signade blev “Blood Sweat & Shine” som omnämdes av bl.a “hårdrockens CNN”  Blabbermouth.net.

Fearless – Live
Sept 1 – Harry B James – Sthlm – SWE – Release Party.
Sept 7 – Live At Heart-Festival – SWE
Sept 8 – Live At Heart-Festival – SWE
2018-2019 – US-TOUR, German Tour, Swedish tour dates (TBA)

 

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)

BANDFAKTA – FEARLESS

MEDLEMMAR
Mr Scarecrow – Vocals 
Tobbe – Guitar 
Martin – Bass 
Andy – Drums

| FACEBOOK | SPOTIFY |

Relaterade artiklar