Ny singel och textvideo från Ryan Roxie

Ryan Roxie har släppt en ny singel med tillhörande video från sitt rykande färska soloalbum “Imagine Your Reality”.

Alice Coopers gitarrist Ryan Roxie, även känd från band som Slash’s Snakepit, Electric Angels, Casablanca och Roxie 77 släppte sitt första soloalbum den 25 maj i år. Det finns tio olika spår med gitarrdriven rock att njuta av på plattan. Varje låt kommer dessutom att släppas som singel med egen officiell textvideo, och den 3 augusti var det dags för den fjärde videon att göra debut. Den här gången släpptes låten “Me Generation”, som därmed också är den fjärde låten från albumet som har släppts på Spotify och iTunes. “Me Generation” har tagits emot väl och hade redan efter ett par dagar lagts till på Spotifys “Most Wanted Rock playlist”. Alla videor har redigerats av svenske Gustav Kronfelt.

 

 

Stockholmsbon Roxie har tidigare berättat för Rockbladet att han på soloalbumet har lyckats hitta en bra balans mellan sologitarrer och att bevara andan av en tre och en halv minuters rocklåt. Det är Roxie själv som sjunger på albumet, men på ett av spåren, “California Man” bidrar Robin Zander från Cheap Trick med gästsång.  

Låtlista “Imagine Your Reality”:

  1. Big Rock Show
  2. Over And Done
  3. California Man
  4. To Live And Die in L.A.
  5. Uh Oh Song
  6. Me Generation
  7. Look Me In The Eye
  8. Hearts In Trouble
  9. Nevermind Me
  10. God Put A Smile Upon Your Face

“Imagine Your Reality” har producerats av Kristoffer Folin, Tommy Henriksen samt Jon Bordon. Albumet har spelats in och mixats i Purple Skull Studios i Stockholm.

Medverkande musiker på albumet:
Ryan Roxie – Gitarr, sång
Tommy Henriksen – Bas på spår 1, 6, 9
Kristoffer Folin – Bas på spår 2, 3, 4, 5, 7
Jon Bordon – Bas på spår 8
– Kristoffer “Folle” Folin – Trummor på spår 2, 3, 4, 5, 7
– Glen Sobel – Trummor på spår  1, 6, 9
– Anton Körberg – Trummor på spår 8
– Seven Antonopoulos – Trummor på spår 3
– Teddy “Zig-Zag” Andriatis – Keyboards/Piano på spår 3
– Jon Bordon – Keyboards/Piano på spår 8
Bakgrundssång – Johan Becker, Kristoffer Folin, Tommy Henriksen
Gästsång på spår 3 – Robin Zander
 
SKRIBENT: Tamara Chastain (tamara.chastain@rockbladet.se)
 

FAKTA RYAN ROXIE

Officiell hemsida: www.ryanroxie.com

 

“Me Generation” på Spotify:  https://open.spotify.com/album/2jsiYYStbjnaWiiD2uWg8J

Tamara Chastain

Reporter at Rockbladet.se
Jag började skriva för Rockbladet under 2017 men rockmusik har varit en del av mitt liv så länge jag kan minnas. Mitt musikintresse väcktes i unga år och tog rejäl fart när en kompis med stor skivsamling drog fram en vinyl vars omslag pryddes av fem långhåriga killar. Bandet hade ett tjejnamn och skivan hette Love It To Death. Där och då förändrades mitt liv, jag hade aldrig hört någonting så magiskt förut. Alice Coopers musik har sedan följt mig genom livet, och skulle jag bara få ta med mig en enda skiva till en öde ö så skulle det bli Alice Coopers Killer. Mitt intresse för rockmusik har aldrig svalnat, men det har breddats. Jag lyssnar på snäll, klassisk rockmusik som gränsar till pop men jag lyssnar också på melodisk death metal och allt däremellan. Dessutom gillar jag även jazz, blues och klassisk musik. När jag lyssnar på musik föredrar jag att lyssna på hela album från början till slut. Jag älskar livemusik i alla dess former, och för mig kan en liten pubspelning vara lika minnesvärd och givande som en stor arenaspelning.

Relaterade artiklar