Nya singeln The Underdogs från keltiska punkrockarna SIR REG släpps idag

SIR REG är en energisk sextett från Sverige, frontad av irländaren Brendan Sheehy på sång som lämnade hemstaden Dublin för att komma till Sverige och uppfylla sin dröm att sätta ihop ett så bra band som möjligt. I höst släpps deras femte album “The Underdogs” på Despotz Records och titelspåret från albumet släpps idag som singel.

 

“Alla människor har en röst och en rätt att få höras. Hinder må stå i vägen för oss, men de är enklare att övervinna när vi har en tro på oss själva. Och de som inte har tilltro till oss kommer vi att hälsa med ett styvt långfinger medan vi uppnår våra mål.” –  Brendan Sheehy, SIR REG

SIR REG är en energisk sextett från Sverige, frontad av irländaren Brendan Sheehy på sång som lämnade hemstaden Dublin för att komma till Sverige och uppfylla sin dröm att sätta ihop ett så bra band som möjligt. I höst släpps deras femte album “The Underdogs”. FOOL (Fight of Our Lives) är den första singeln från albumet som släpps den 18 maj.

Med låtar som tar upp allt från svårigheter i vårt moderna samhälle till att hitta rätt bar på lördagskvällen, kombinerat med starka melodier och explosiva live-framträdanden har SIR REG byggt sig ett namn inom den keltiska punk- och rockscenen.

Sedan bandet föddes 2009 har de släppt 4 kritikerrosade album och har uppträtt på många av Europas största scener vid sidan av band som The Mahones, The Misfits, Thin Lizzy och The Real McKenzies. 

I höst släpps deras femte album “The Underdogs” på Despotz Records. Så här säger bandet om den kommande plattan: 

“Alla älskar en Underdog. De representerar tron på att allt går att övervinna oavsett hinder. Albumet tar upp allt från kampen för alla män och kvinnor att få fram sina åsikter och få sin röst hörd till att hänga på sin favoritbar en lördagkväll.”

HÖSTENS TURNÈDATUM (det kommer mer)

28/9 – Get  Shamrocked,  Murrieta,  CA  (US)
4/10 – John  Peel  Centre,  Stowmarket(UK)
6/10 – West  End  Centre,  Aldershot(UK)
8/10 – Corporation,  Sheffield(UK)
9/10 – The  Slaughtered  Lamb,  London(UK)
12/10 – McChuills,  Glasgow(UK)
13/10 – ArlingtonArtsCentre,  Newbury(UK)
17/11 – Mastmagasinet,  Kristinehamn  (SE)
3/11 – Katalin,  Uppsala  (SE)
23/11 – The  Porter  House,  Uster/Zürich  (CH)
24/11 – Baronessa,  Lenzburg  (CH)
14/12 – Rock  Club,  Sandnes  (NO)

 

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)
NYHET: SIR REG – The Underdogs, ny singel och titelspår från kommande album som släpps i Höst

BANDFAKTA – SIR REG

MEDLEMMAR
Brendan Sheehy – vocals / acoustic guitar
Karin Ullvin – violin
Chris Inoue – guitar
Mattias Söderlund – bass
Filip Burgman – mandolin
Mattias Liss – drums

| HEMSIDA | FACEBOOK | SPOTIFY |

Relaterade artiklar