The Magpie Salute intar Obaren

The Magpie Salute

Newcastle United har vunnit engelska ligan fyra gånger. Den senaste titeln kom säsongen 1926/27. Klubbens hemmaplan är St. James Park. Rafel Benitez är manager. Newcastle har svartvit randiga tröjor, svarta byxor och vita strumpor i hemmastället. Klubbens smeknamn är The Magpies.

Även om den nya Premier League-säsongen drar igång i helgen är det inte skatorna från Newcastle vi är här för att salutera ikväll. Det är The Magpie Salute, som står på Obarens scen ikväll. På fredag släpper de vad alla kallar deras debutalbum, High Water I. Mer om detta album på annan plats på Rockbladet. Bandet släppte ett livealbum med en egen låt och resten covers redan förra året. Den får väl i sådana fall räknas som en prolog till debutalbumet?

Det är Rich Robinson, Marc Ford och John Hogg som klättrar upp på Obarens scen den här måndagskvällen. Vi startar klockan halv tio och kvart i elva är det slut. Under den tiden hinns det med åtta låtar av tolv från den nya plattan ”High Water I”.

Plattan avhandlar tunga ämnen, som Rich Robinson säger. Det handlar om mänskligheten, hur vi är mot varandra, hur vi tar hand om planeten. De låtar vi får höra därifrån är Send Me An Omen, Mary The Gypsy, Walk On Water, Sister Moon, Hand In Hand, For The Wind, Can You See och High Water. Bäst live är Sister Moon. Precis som på plattan.

Vi får också höra Marc Ford sjunga. Rich Robinson sjunger sin egen Down The Road och två Gram Parsons-kompositioner, Christine’s Tune och Hot Burrito #2. Den sistnämnda kanske allra bäst ikväll. Till den lilla, men mycket entusiastiska publikens jubel bjöds vi också på några The Black Crowes-låtar, bland annat Under A Mountain och Wiser Time.

Det nya materialet är mycket bra musik och text. Musiken framförs med bravur av Marc Ford och Rich Robinson. Tyvärr når inte John Hoggs röst upp till nivån på musiken i mina öron. Kvällens höjdpunkter är istället när Marc och Rich tar över mikrofonen.

SKRIBENT: Anders Nyström (anders.nystrom@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Kristin Karlsson (kristin.carlsson@rockbladet.se)
KONSERT: The Magpie Salute
ARENA: Obaren / Stockholm
DATUM: 2018-08-06
BÄSTA LÅTEN: Hot Burrito #2
BÄSTA MINNET: Tre The Black Crowes-låtar var härligt att höra.
SÄMST: Att John Hoggs röst inte matchar låtmaterialet.

Relaterade artiklar