Alfahanne bjuder Stockholm på en käftsmäll

Eskilstuna bandet Alfahanne tog med sitt mörker till Harry B James och bjöd Stockholmarna på en käftsmäll utan pardon.

Annons 

 

Publiken skanderar bandets namn i kör när introt sätts igång. Hästhovar, klockor och dimma fyller tillsammans hela lokalen och förväntan är på topp. Som i trans vandrar bandets Niklas Ågren runt på scenen och skriker ur sig sin smärta innan han tar plats bakom trummorna.

Och så kommer den där käftsmällen, Skallerormsgift från plattan Blod Eld Alfa. Det är mörkt och melankoliskt, som något hämtat ur avgrunden. Pehr Skjoldhammers röst sliter tag i själen medans Fredrik Sööberg och Jimmy Wibergs strängar piskar ryggen och lämnar Stockholmarna med en smärta som lär dröja kvar ett bra tag.

Sedan Stefan Eriksson på keyboard fick en fast plats i bandet har bara atmosfären på scenen blivit ännu djupare och bandet ger verkligen allt av sig själva till publiken. Längst fram vid scenen är det blött, en blandning av svett och alkoholhaltiga drycker klibbar fast skorna i golvet och under kvällens gång blir det allt trängre och trängre när fler folk vill komma nära och bevittna Eskilstunabandets framfart.

Bandet tar med Stockholmarna på en resa genom alla deras tre album och slänger fram låtar som Alfa Kropp Alfa Blod, Ormar af Satan och Såld på Mörkret. Publiken kräver ett encore efter att bandet lämnat scenen en efter en till dom utdöende tonerna av Det Nya Svarta. Efter knappt en minut kommer bandet in igen och ger Stockholm dödsstöten, Indiehora från deras debut skiva Alfapokalyps.

Alfahanne har med sin Alfapokalyptiska Rock en guldklimp i händerna, om än lika smutsig och mörk som Septembernatten utanför.

 

RB-Betyg-8_10SKRIBENT och FOTOGRAF: Rikard Lantz (rikard.lantz@rockbladet.se)
KONSERT: Alfahanne
ARENA: Harry B James / Stockholm
DATUM: 2018-09-22
BÄSTA LÅTEN: Alfa Kropp Alfa Blod
BÄSTA MINNET: Energin både på scenen och framför

 

Relaterade artiklar