Amaranthe släpper sin andra singel + video från kommande albumet HELIX

Nya albumet HELIX släpps den 19:e oktober via Spinefarm Records. Med videon jobbar de återigen med regissören Patric Ullaeus, som i många år varit med och förfinat bandets visuella uttryck. Nu är det dags för singel nummer två, Countdown, och med den så räknar vi ned till albumsläppet. Det är idag exakt tre veckor kvar.

 

I takt med att dagarna och veckorna går kommer vi allt närmare releasen av HELIX. Finns det något bättre sätt att visa vår begeistring och otålighet än med att släppa vår andra singel Countdown?
Den har en mörkare tematik än det mesta andra vi gjort, med ett ljudlandskap som bildar en perfekt kontrapunkt till bandets mer allvarsamma sida. Kontrasterna har aldrig varit starkare, ambitionerna har aldrig varit högre och självförtroendet har aldrig varit bättre – år 2018 är låten Countdown hur AMARANTHE låter i sin renaste och ädlaste form.”
– Olof Mörck, låtskrivare och gitarrist i AMARANTHE.

 

Fyra album in i karriären har AMARANTHE samlat ihop 118 miljoner YouTube-visningar och en halv miljard streams. De har toppat Billboards Heatseeker-lista tre gånger och har otaliga platinum och guldskivor.

På sitt trollbindande femte album HELIX har de rekryterat nya sångaren Nils Molin och bryter ny musikalisk mark. Det släpps den 19:e oktober via Spinefarm Records.

HELIX är beviset på att bandet förädlat sitt melodisinne ytterligare, samtidigt som de fortsätter att utmana metal-genrens konventioner. Bandet mer utpräglat aggressiva än någonsin och med sin andra singel och video Countdown visar de återigen prov på sitt unika sound och visuella uttryck.

I anslutning till albumet så ger sig bandet ut på en Europaturné tillsammans med Powerwolf i oktober/november och ytterligare ett gäng datum i början av 2019.
Alla turnédatum finns här: http://amaranthe.se/tour/.

 

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)

BANDFAKTA – AMARANTHE

MEDLEMMAR
Elize Ryd: Sång
Henrik Englund Wilhelmsson: Screams
Nils Molin: Sång
Olof Mörck: Gitarr, Keyboard
Johan Andreassen: Bas
Morten Løve Sørensen: Trummor

| HEMSIDA | FACEBOOK | SPOTIFY | YOUTUBE | INSTAGRAM |

Relaterade artiklar