BLOGG: Crow Country Outlaw – Dag10 av Europaturnén – Ain’t It Fun…

Jönköpingsbandet Crow Country Outlaw är mitt uppe i sin Europaturné som går under namnet “Dukes of Disturbance Tour 2018”. Nu kan du exklusivt följa deras resa här på Rockbladet.se. Får se några glimtar från vägarna via bilder och hur de med egna ord beskriver sina upplevelser. Denna dagens vitsord är “tidsbrist, energibrist, det löser sig ändå”, vad kan det betyda?

 

Day 10 – Ain’t It Fun…

…när man vaknar upp till ljudet av mobilen som vibrerar 07:23 på morgonen och visar meddelandet ’’sorry guys, show in Ostrava tomorrow has been cancelled due to health problems with the owner. You get tomorrow off’’. Inga antydningar till ersättningsgigg eller annan lösning. Vi kan inte göra mer än att gilla läget och gå vidare med turnélivet. Sjukt frustrerande, ja, men vi har två spelningar kvar här i Tjeckien och vi trappar bara upp för att göra de två sista showerna mycket bättre helt enkelt.

 Så nej, dagen börjar väl inte superbra och till råga på allt så är fyra av oss nu förkylda, men skam den som lägger sig ner och ger upp!

 Frukost med taktiksnack och förberedelser är lite av en vardagsrutin i nuläget så vi löser allt i ett spadtag. Vi ska fixa Avves gitarr, fixa mer slitvaror (trumpinnar, plektrum etc) och sen ska vi dra till spelstället. Upplägget är felfritt. Vi kanske till och med kommer i tid till load-in den här gången.

Vi hittar en av Prags största musikbutiker så so far so good. Dock så verkar de varken ha kunskap, resurser eller utrustning för att kunna förse oss med det vi behöver. Kasst läge, men vi får ta vad vi får och det är tyvärr inte mycket. Bilen funkar iallafall.

I Prags konsulatområde så ligger studentkrogen Klubovna. Stället har en stor gård med världens minsta grind så att köra in med bilen är ett precisionsjobb. Adam B löser biffen! Allt här verkar påminna mer om ett typiskt sommarhak med mycket uteplats och liten bar. Bra ställe att bara hänga på. Inga konstigheter. Det som förvånar oss är att scenen är fantastisk bra också. Största scenen på turnén och med en go liten loge på sidan. Det här kan ju faktisk bli riktigt bra.

VI drar igång runt 21.15 och första låten framförs för cirka fem personer. Inte jättekul med tanke på ställets kapacitet (och att det sitter minst 80 personer utanför). Vi har dock aldrig haft ett problem med att vända en spelning till vår fördel. Inte heller denna kväll.

 Det är väl inte publikrekord direkt och publiken är svårflörtad, men vi lyckas bra. Det som startade som en trög traktor i lera avslutas som en väloljad Ford Mustang på autobahn. Publiken hakar på vår energivåg och kravlar ur sina nyktra skal för att delta i showen. För er nya aspirerande musiker så finns ett de facto i den här storyn: No matter what, 110 procent pays off!

 Svetten droppar och röken lägger sig och vi går segrande hem med känslan av att vi är jävligt bra på det här. Vi fick turnéns svåraste publik ikväll att frivilligt kliva in i vårt led för att underhållas till max. Efter en riktigt bra prestation så avslutas settet (med extranummer, självklart) och vi tackar och tackas av till ljudet av välförtjänta applåder och hurrarop. Vi tackar Klubovna för den här gången och laddar om inför Loucemi S Letem Festival på lördag. The Dukes of Disturbance Tour 2018 börjar nå sitt slut.

 

SKRIBENT: Sebastian Silversand (Crow Country Outlaw)

BANDFAKTA – CROW COUNTRY OUTLAW

MEDLEMMAR
Sebastian Silversand – Lead Vocals/Rythm Guitar
Alvaro ”The Dude” Guimaraes– Lead Guitar/Backup Vocals
Adam ”Poods” Söderqvist – Bass/ Harmonica/Backup Vocals
Adam ”Cutter” Bernström – Drums/Other Percussions/Backup Vocals

| HEMSIDA | FACEBOOK | SPOTIFY

   

 

Relaterade artiklar