BLOGG: Crow Country Outlaw – Dag11 av Europaturnén – It Takes a Fool To Remain Sane…

Jönköpingsbandet Crow Country Outlaw är mitt uppe i sin Europaturné som går under namnet “Dukes of Disturbance Tour 2018”. Nu kan du exklusivt följa deras resa här på Rockbladet.se. Får se några glimtar från vägarna via bilder och hur de med egna ord beskriver sina upplevelser. Denna dagens vitsord är “Ambivalens, Sömnbrist, Hälsan, Humorn”, vad kan det betyda?

 

Day 11 – It Takes a Fool To Remain Sane…

…när man upptäcker att två veckors turné förflutit och vi står inför sluttampen av vår resa. Allting känns någorlunda surrealistiskt. Dagarna har börjat flyta ihop med varandra och det är svårt att urskilja vad som hänt vid vilket tillfälle. Vi satt på toppen av Prag denna dag och diskuterade om när vad som hände när, och när det var som vi gjorde vadå. Precis som ni känner när ni läste föregående mening kände vi då. Att turnera är kul, men det är också en omställning när allting är så intensivt under en längre period.

 Dessa två veckor har tagit ut sin rätt på alla i gruppen vid det här laget och här nedan följer en redogörelse om hur detta påverkat oss.

 1. Ambivalens; humöret på turné pendlar fram och tillbaka i fråga om man vill fortsätta åka eller inte. Att räkna kilometer, vårda bakfyllor och att vara långt hemifrån har en tendens att rubba ens motivation.

 2. Sömnbrist; Vi har sovit 5 och en halv till 6 timmar i snitt varje natt under de här två veckorna. Alla i gruppen sitter just nu med blåa ringar under ögonen och är stela som träd efter flertalet hårda nätter i hårda sängar. Allas fokus är begränsat at best. Att hålla ett längre samtal med varandra utan att fråga om personen kan upprepa sig är en utmaning.

 3. Hälsan; Sitter man trångt och någon blir sjuk så blir garanterat fler sjuka. No amount of Alvedon is gonna change that. Det är bara att köra på.

 4. Humorn; När alla har cirkulerat samma skämt varje dag i två veckor och de skämten fortfarande är roliga (om inte roligare) så börjar man inse att man skapat sig en liten komedi-sekt. Humorn är låg, vi har aldrig haft roligare. Vi behöver en paus från varandra…

 Se detta som en liten insyn i de bitar av turnélivet som man sällan hör talas om. Detta är vad vi genomlider i nuläget och vi kommer troligtvis att få utstå liknande saker igen. Detta kanske inte kan appliceras på alla band (som är på vår nivå) när de är ute på vägarna men detta är iallafall vad vi har genomgått. Nu står vi här inför sista spelningen i Tjeckien och är en blandning mellan besvikna och lättade över att vi får åka hem till verkligheten igen. Vi vet inte vad morgondagen har att erbjuda oss men vi kommer att ge Jachymóv ett välförtjänt avslut imorgon!

 

SKRIBENT: Sebastian Silversand (Crow Country Outlaw)

BANDFAKTA – CROW COUNTRY OUTLAW

MEDLEMMAR
Sebastian Silversand – Lead Vocals/Rythm Guitar
Alvaro ”The Dude” Guimaraes– Lead Guitar/Backup Vocals
Adam ”Poods” Söderqvist – Bass/ Harmonica/Backup Vocals
Adam ”Cutter” Bernström – Drums/Other Percussions/Backup Vocals

| HEMSIDA | FACEBOOK | SPOTIFY

    

 

Relaterade artiklar