BLOGG: Crow Country Outlaw – Dag12 av Europaturnén – Hit The Road Jach(ymov)…

Jönköpingsbandet Crow Country Outlaw är mitt uppe i sin Europaturné som går under namnet “Dukes of Disturbance Tour 2018”. Nu kan du exklusivt följa deras resa här på Rockbladet.se. Får se några glimtar från vägarna via bilder och hur de med egna ord beskriver sina upplevelser. Denna dagens vitsord är “ni får inte spela, det är fullbokat”, vad kan det betyda?

 

Day 12 – Hit The Road Jach(ymov)…

…för vi är färdiga och nu vill vi hem! Allt är packat för sista gången, vi har fått vårt gage och nu ska vi dra en 6 timmars nattkörning upp genom Tyskland för att komma med morgonfärjan från Rostock. Två veckor har förflutit sedan vi senast åkte färjan i motsatt riktning. Så, sittande på skorvens ångestbeiga kafé med en trogen kaffekopp vid min sida ska jag nu redogöra för det senaste dygnets eskapader.

För er utvalda få som inte vet vart Jachymov är beläget kommer troligtvis att instämma i vår återkommande fråga denna turné som är ’’Vart fan är vi?’’

  Ett stenkast från Tyskland så rullar vi in i något som påminner om scenografin till en Wes Andersson film. Vi möts av det största hotell vi någonsin sett och samhället är beläget i en bergsdal som präglas av Marie Curie av någon anledning. En fråga som vi tyvärr aldrig fick svar på. Våra direktiv från bokaren är ’’kör in i samhället. Ta höger i rondellen. Ta höger igen. Festivalen är på er högra sida. Ni kan inte missa det.’’ Det gör vi.

 Efter ett par minuters cirkulerande i staden och några försök till att nå arrangörerna så hittar vi festivalen. Loucemi S Letem Festival är en liten tillställning då Jachymov med omnejd umgås och bara har det gött.

 Vi lyckas etablera kontakt med en av festivalens konferencier. Han konstaterade att vi inte hade möjlighet att spela. Det är fullbokat.

 – Va? Men vi ska ju spela?

– Nej, nej. Det är fullt. Nu spelar tjeckiskt band, sen svenskt band och sist tjeckiskt band som är väldigt känt.

 – Men vi är ju svenskarna?

 – Svenskarna?

 – Ja! Crow Country Outlaw. Det svenska bandet.

 – Är ni det svenska bandet?

 – JA!

 – Jaha, men då kliver ni på efter de som spelar nu då.

 – Okej, gott snack!

 Alvaro har någon gång under den förflutna timmen även lyckats etablera en egen fanbase bland några av ortens nyfikna damer. För att toppa av allt så trodde de som anordnade festivalen att vi var ett countryband. Blickarna på oss efter soundcheck var priceless! Uppspärrade ögon, subtila skakningar och nervösa leenden. Som vi vill ha det.

 Vi drar igång showen kort efter etablering och riggning. Mörkret har lagt sig över Jachymov och strålkastarna lyser upp scenen som om det vore ett mindre Wembley Stadium. Allt känns bra vid det här laget. Och jävlar vad vi visar att det är final på turnén denna kväll! Vi är slitna men vi brinner av glädje och energi uti varende fiber av våra ömma kroppar. Vi låter slipade och har en dynamik i gruppen som bara kommer från kontinuerligt spelande. Vi njuter av varenda sekund här och det verkar som att publiken är oerhört nöjda de med. De är aningen chockade kanske men de är med oss från starten. Settet fortlöper utan problem och vi bränner av sista ackordet till applåder och hurrande från massan i mörkret. En kort intervju efter spelningen senare så sitter vi i bilen som gör hundra knyck upp genom Tyskland för att nå Rostock. Sista spelningen i Tjeckien är över och vi har bara ett sista framträdande på turnén kvar; Live At Heart Festival i Örebro.

 

SKRIBENT: Sebastian Silversand (Crow Country Outlaw)

BANDFAKTA – CROW COUNTRY OUTLAW

MEDLEMMAR
Sebastian Silversand – Lead Vocals/Rythm Guitar
Alvaro ”The Dude” Guimaraes– Lead Guitar/Backup Vocals
Adam ”Poods” Söderqvist – Bass/ Harmonica/Backup Vocals
Adam ”Cutter” Bernström – Drums/Other Percussions/Backup Vocals

| HEMSIDA | FACEBOOK | SPOTIFY

 

Relaterade artiklar