Idag släpper CORRODED stenhårda nya singeln CROSS

Det har gått nästan 5 år sedan CORRODED spelade in sitt senaste album men på grund av skivbolagsbyte släpptes det albumet inte förrän förra året. Sedan dess har bandet fått ta igen förlorad tid vilket har inneburit en hel del turnerande. Hur kul det än må vara att resa jorden runt och spela för sina lojala fans så var bandet medvetna om att dem behövde göra ett nytt album så snart som möjligt för att inte förlora drivkraften igen.

 

Det här gav bandet extrem tidspress. Med bara en handfull låtidéer liggandes och endast en helg för att skriva nytt material så såg oddsen inte särskilt bra ut för bandet ännu än gång.

 

”Vi gjorde tre låtar den helgen och tillsammans med resten av idéerna vi hade så började vi bygga på det som skulle bli det färdiga albumet.” – säger Tomas, gitarr och kör.

”Man kan jämföra hela processen med Frankensteins monster. Vi klippte upp allting och satte tillbaka det ett par gånger tills vi kände att vi var på rätt spår.” – säger Tomas.

 

”Det var inte speciellt svårt att hitta ämnena när vi äntligen började skriva texterna. Uppbrottet med vårt första skivbolag och det politiska tillståndet i världen gjorde oss alla irriterade och arga. Albumtiteln kom till väldigt enkelt och är det perfekta sammanfattningsordet för hur vi har känt oss de senaste åren. Nu känner vi att det är dags att gå vidare och det finns inget bättre sätt att göra det på än att skapa ett hårt slående metal-album”säger Jens, leadsångare och gitarr. 

”Vi började väldigt stressade och vi var inte ens säkra på om vi skulle få albumet klart i tid, men vi gjorde det inte bara klart i tid, det kom ut betydligt mycket bättre än vad vi hade hoppats på! Det är brutalt, ärligt, melodiskt men också edgy. Det är CORRODED och det är BITTERT!” – Jens, Per, Bjarne och Tomas.

 

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)

BANDFAKTA – CORRODED

MEDLEMMAR
Jens Westin: sång, gitarr
Tomas Andersson: gitarr
Bjarne Elvsgård: bas
Per Soläng: trummor

DISKOGRAFI:
Eleven Shades of Black (2009)
Exit to Transfer (2010)
State of Disgrace (2012)
Defcon Zero (2017)

HEMSIDA | FACEBOOK | SPOTIFY |

Relaterade artiklar