Nightrage live på Level Booze & Burgers i Uppsala

Nightrage är ett Grekiskt-Svenskt band och ett av de bästa melodiska death banden där ute. De har lyckats att behålla samma sound och kvalité sen de startade år 2000. Deras senaste platta The Venomous som släpptes via Despotz Records är en stark platta som fått jättebra recensioner.

 

Nu ska de ut på turné med Voivod och i fredags gjorde de ett uppvärmnings-gig i Uppsala (3 av 5 medlemmar kommer från Uppsala numera).  På turnén kommer de ha en stand in trummis, en ung kille från Grekland, Dino George Stamoglou.

Konsertstarten närmar sig och mer och mer och fler och fler folk ramlar in på Level Booze & Burgers. Det verkar som att det finns ett stort intresse för Nightrage.  När bandet går på scen finns mycket folk på plats och stället är nästan fullpackat.

I en kort introduktion berättar bandet att de håller på med att spela in en ny skiva och att de drar på turné och har en stand in trummis.  Jag har pratat med Marios Iliopoulos, the Mastermind of Nightrage och han sa att de bara har repat 4-5 gånger med trummisen men det känns bra. 

Kvällen börjar dynamisk med blastbeats och låten Being Nothing från deras andra platta Descent into Chaos och Nightrage visar direkt sina avsikter. Trummisen Dino verkar inte ha några problem alls.

Kvällen fortsätter med två låtar från deras senaste platta, In Abhorrance och From Ashes Into Stone och de fungerar riktigt bra live, starka melodier och mycket energi.

Publiken hänger med redan från första minuterna och headbangar konstant under hela setet.

Bandet verkar vara på bra humör, spelar med intensitet och energi och de verkar njuta och ger allt de har. Scenen är liten och känns ännu mindre för ett sådant band. Speciellt eftersom Ronnie Nyman sångaren gillar att springa runt. Han ger sig runt i puben flera gånger på brist av plats.

Låten Scathing än näst på tur, en låt från 2007 och sedan kommer The Venomous och Stare Into Infinity.

Ljudet är riktigt bra om man tänker på lokalens storlek och man kan tydligt höra alla instrument.

Bandet fortsätter på samma tempo och unga trummisen Dino imponerar. Det syns att han inte har spelat med bandet förut men han ger järnet, och jag är säkert att han kommer klara sig jättebra.   

Den jättemelodiska och tunga Affliction kommer näst, en personlig favorit och Nightrage visar igen sina färdigheter på att skriva melodiöst men samtidigt tung musik.

Kvällen avslutas med numera tre klassiker Wearing a Martyrs Crown, Spiral och The Tremor.

Hela kvällen känns som en stor fest och alla verkar haft det jättebra.

Nightrage bevisar ännu en gång att de är ett Liveband av rang och att de låter ännu bättre live än på skiva.

Det enda negativ är scenen som är för liten för bandet och ljuset som är ganska platt och tråkigt. Jag hoppas att jag kan se dem spela på en stor arena snart.

 

 

RB-Betyg-8_10SKRIBENT/FOTOGRAF: George Grigoriadis (george.grigoriadis@rockbladet.se)
KONSERT: Nightrage
ARENA: Level Booze & Burgers / Uppsala
DATUM: 2018-09-14

Relaterade artiklar