BON JOVI TILL TELE2 ARENA SOMMAREN 2019!

Ett av planetens största rockband, Bon Jovi, meddelar idag att de återvänder till Sverige, efter en framgångsrik turné som har tagit bandet till USA, Kanada, Brasilien, Argentina, Chile och når Japan och Australien i slutet av 2018. Ett enormt år för bandet med över 80 konserter, utöver att under året blivit invalda i Rock And Roll Hall Of Fame. Bandets This House Is Not For Sale European Tourverkar bli ytterligare en succé!

 

5 juni kommer bandet till Tele2 Arena och biljetterna släpps 2 november kl. 09.00 via LiveNation.se.

Support i Stockholm: Blackberry Smoke

Bon Jovi har varit ett av de största rockbanden i Sverige under många år – där man också har spelat på de största arenorna. Nu kommer bandet att spela på Tele2 Arena för allra första gången – och inkluderas därmed i sällskap som Paul McCartney, Madonna och Iron Maiden.

“Those huge shows, tens of thousands of people all together as one, that’s what we do,” säger Jon Bon Jovi, “and we heard it’s a national holiday the day after in Sweden. Seems like the perfect night for a party.”

Succén med senaste albumet This House Is Not For Sale, som debuterade på förstaplatser runt om i världen, var kulmen av en händelserik period i bandets tre årtionden långa historia. Ett starkt avtryck, lanserades med en serie av intima konsert 2016 och albumet blev starten för nästa epok för Jon Bon Jovi och bandet.

Det bandet har utvecklats och förändrats sedan den senaste globala turnén. 2013 års Because We Can World Tour var bandets tredje turné på sex år som rankades #1 på listan av bästsäljande turnéer i världen (något enbart The Rolling Stones lyckats med tidigare).

Det här blir deras första konsert i Sverige sedan 2013 då bandet spelade på Stockholm Stadion.

Bandet består av Bon Jovi-originalmedlemmarna David Bryan och Tico Torrestillsammans med Jon – samt ständige basisten Hugh McDonald, medproducenten och medtextförfattaren John Shanks, multi-instrumentalisten Everett Bradly och gitarristenPhil X – som gick med i bandet under turnén 2013. Alla stod tillsammans på scen för ett känslosamt ögonblick när de valdes in till Rock And Roll Hall Of Fame som en bonus på ett fantastiskt år för bandet.

“We’ve become a new, rejuvenated Bon Jovi,” säger Jon, “A refreshed line up that kills every night. We sound better than ever and we’re enjoying every minute. We are out there as a band, feeding off each other and the fans, having the time of our lives all over again.”

Denna turné placerar spotlighten direkt på musiken och låtarna, livsverket som har genererat över 130 miljoner skivor sålda för Bon Jovi. Bandet står redo för scen med över 95 låtar att välja på, vilket gör att de kan förändra låtlistan varje kväll – med givna klassiker förberedda som ”You Give Love A Bad Name”, ”It’s My Life”, ”Wanted Dead Or Alive”, ”Bad Medicine”, ”Who Says You Can’t Go Home”, ”Keep the Faith”, ”Always”, ”Have A Nice Day” och så klart: ”Livin’ On A Prayer”.

Support för konserten i Stockholm blir Atlanta-bandet Blackberry Smoke, kända för sina hits ”Waiting for the Thunder”, ”One Horse Town” och senaste albumet ”Find A Light”!

OM BON JOVI: Under en fantastisk karriär som spänner sig över mer än tre årtionden sedan de bildades 1983, har Bon Jovi förtjänat sin plats bland världens rock-kungligheter. Med över 130 miljoner sålda album världen över, en enorm katalog av hitlåtar och mer än 2800 konserter i 50 länder för över 35 miljoner fans – är Bon Jovi det kompletta rockbandet. Innan 2013 års världsturné ”Because We Can” blev den bäst säljande turnén det året, var Bon Jovi etta på samma lista 2010 med ”The Circle Tour” som drog in 201 miljoner dollar totalt och 2008 var det ”Lost Highway”-turnén som drog in 210,6 miljoner dollar och toppade listan. I april 2018, baserat på en offentlig röstning där bandet fick över 1 miljoner röster, blev Bon Jovi invalda i Rock and Roll Hall Of Fame.

För mer information om Bon Jovi, besök www.BonJovi.com.

Datum 2019
5/6 – Tele2 Arena, Stockholm

Biljetter släpps 2 november kl. 09.00 via LiveNation.se.

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)

Relaterade artiklar