Halestorm var magiskt bra på Debaser Strand

Då var det dags för ett nytt besök av det amerikanska hårdrocksbandet Halestorm, med en av världens bästa sångröster i Lzzy Hale. Kvällen bjöd på Lzzy Hales makalösa röst, lugna ballader, en härlig publik, svettig lokal, trumsolo och så klart en massa högoktanig hårdrock.

Annons 

 

 

Att Halestorm har en stark fanbase här i Sverige råder det inga tvivel om. Den här konserten såldes ut på väldigt kort tid, så att den inte uppgraderades till arenor som Annexet eller liknande ställde jag mig väldigt kritiskt till redan från början. Förra gången Lzzy Hale och resten av bandet spelade i Stockholm, gjordes det på anrika Münchenbryggeriet. Så för mig kändes Debaser som en ”degradering” kapacitets-mässigt.

Men det positiva är att Debaser verkligen har allt en klassisk rockklubb ska behöver. Mörk, murrig och extremt svettig tillsammans med den totala närheten till publiken.

Varje gång jag kollar in Halestorms konserter är det med oerhört höga förväntningar, så risken för antiklimax är alltid påfallande, i alla fall teoretiskt.

På Münchenbryggeriet blev jag besviken på inledningen på grund av det låga tempot i låten Bad Girl’s World, vet inte om jag egentligen skulle vara mycket nöjdare den här gången. Men trots att I am the fire också är en låt också i det långsammare kategorin, så är den blytunga refrängen helt makalöst bra live. En perfekt start där Lzzy får visa upp hela sitt sång-register.

Och nu när pulsen ökat så växlar de upp tempot rejält med Love Bites (So Do I). Därefter var det dags för den omåttligt populära låten Mz Hyde. Vilken energi, publiken var med på noterna.

Efter de tre inledande låtarna från de äldre plattorna var det dags för lite nya fräscha låtar från nya plattan Vicious som släpptes för drygt två månader sedan.

White Dress och Do Not Disturb är två sånger med funkigt sväng både i vers och refräng, riktigt härliga tongångar.

Lite senare i setet var det dags för Lzzy och Joe Hottinger att bjuda in publiken på en mysig och intim stund med låten The Silence. Den påminner mycket om Alter Bridge låt Watch Over You, vilken Lzzy varit med och kört duett till under deras gemensamma turné för fem år sen. Den blev magiskt bra live och det gick ett sus igenom publiken när Lzzy kommer fram till refrängen och sjunger ut ”I will feel you, I will see you, I will here you, after the silence”. Det går liksom inte att värja sig när Lzzy med full inlevelse sjunger ut till max, så vackert.

Efter vi i publiken hade tagit bort våra tårar efter den mäktiga balladen, så var det dags för ytterligare ett par nya alster, Black Vultures och Vicious. Den senare påminner mycket om känslan i Skunk Anansies låtar.

Det här med trumsolon trodde jag skulle vara ett avslutat kapitel inom hårdrocken, men vissa band, där Halestorm är ett av dem, vidhåller att traditionen ska finnas kvar. Och de har i och för sig Arejay, som är en riktigt spektakulär trummis. Han bjuder på sig själv till 100%, bjuder på ”stora stockar” och allsång till en av Off Springs stora dängor, så det får väl gå för den här gången.

Något riktigt kul och positivt med kvällens låtlista är att de mer än gärna rör om i grytan inför varje enskild konsert. Trots att halva setet bestod av nya låtar, vilket kan påverka många konserter, reflekterade jag inte så mycket över det. Mycket tack vare att publiken var grymt engagerade och sjöng med i många av de nya alstren. Avslutningsnumret Here’s To Us är perfekt, allsången ville nästan aldrig ta slut.

Det är klart att jag saknade en och annan låt, men som helhet var det en sjukt angenäm afton, där både publiken och bandet var på galet bra humör, och då mina damer och herrar är jag nöjd.

BILDER – HALESTORM

BILDER – DEVILSKIN (support)

 

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Mattias Nilsson (mattias.nilsson@rockbladet.se)
KONSERT: Halestorm (Support: Devilskin)
ARENA: Debaser Strand / Stockholm
DATUM: 2018-10-08
BÄSTA LÅTEN: The Silence, Do Not Disturb och Here´s To Us
PUBLIKSIFFRA: Slutsålt
LÄNGD: 83 minuter

LÅTLISTA
I am the fire
Love bites
Mz Hyde
White dress
Do not disturb
Uncomfortable
Amen
The Silence
Black Vultures
Vicious
Drum solo
Freakz
Killing Ourselves To Live

Encore:
Skulls
I miss the misery
Here’s to us

 

 

Relaterade artiklar