Hangover in Hannover – rykande färsk singel från Electric Boys

Electric Boys släpper sitt nya album ”The Ghost Ward Diaries” den 23 november, och nu är den första singeln från albumet ute på Spotify och iTunes. Låten “Hangover in Hannover” med tillhörande officiell video släpptes den 12 oktober.

Hangover in Hannover” med sitt raka, rockiga ös kommer att vara öppningsspåret på nya albumet, och visar att ”The Ghost Ward Diaries” blir en platta att se fram emot! Electric Boys har gjort sig kända för sina snygga riff, sina välgjorda melodier och sitt grooviga sound, och det finns all anledning att tro att vi får höra mer av den varan i slutet av november. Bandets sångare Conny Bloom säger att ”Texterna är lite mörkare än tidigare, kanske små dagböcker från våra turnéer och tiden däremellan.”

Albumet har fått sitt namn från studion där det spelades in; Ghost Ward Studios i Stockholm. Den efterlängtade nya plattan blir Electric Boys sjätte studioalbum, och det är den tredje plattan sedan bandets återförening år 2009. ”The Ghost Ward Diaries” är producerad av David Castillo (Opeth, Candlemass).

Electric Boys har flera inplanerade turnédatum i Sverige under november och december.

 
SKRIBENT: Tamara Chastain (tamara.chastain@rockbladet.se)
 
 
BANDFAKTA – ELECTRIC BOYS
 
MEDLEMMAR
Conny Bloom – Sång, gitarr
Andy Christell Bas, bakgrundssång
Franco Santunione – Gitarr, bakgrundssång
Niclas Sigevall – Trummor
Jolle Atlagic – Trummor
 
Officiell hemsida: http://www.electricboys.com/
 
 
“Hangover in Hannover” på Spotify :
 
Förbeställ ”The Ghost Ward Diaries” här:
 
Electric Boys – Live
2/11-18: KB, Malmö
7/12-18: Katalin, Uppsala
8/12-18: Palatset, Linköping
14/12-18: Sticky Fingers, Göteborg
15/12-18: Saga Salongen, Torshälla
22/12-18: Kägelbanan, Stockholm

 

Tamara Chastain

Reporter at Rockbladet.se
Jag började skriva för Rockbladet under 2017 men rockmusik har varit en del av mitt liv så länge jag kan minnas. Mitt musikintresse väcktes i unga år och tog rejäl fart när en kompis med stor skivsamling drog fram en vinyl vars omslag pryddes av fem långhåriga killar. Bandet hade ett tjejnamn och skivan hette Love It To Death. Där och då förändrades mitt liv, jag hade aldrig hört någonting så magiskt förut. Alice Coopers musik har sedan följt mig genom livet, och skulle jag bara få ta med mig en enda skiva till en öde ö så skulle det bli Alice Coopers Killer. Mitt intresse för rockmusik har aldrig svalnat, men det har breddats. Jag lyssnar på snäll, klassisk rockmusik som gränsar till pop men jag lyssnar också på melodisk death metal och allt däremellan. Dessutom gillar jag även jazz, blues och klassisk musik. När jag lyssnar på musik föredrar jag att lyssna på hela album från början till slut. Jag älskar livemusik i alla dess former, och för mig kan en liten pubspelning vara lika minnesvärd och givande som en stor arenaspelning.

Relaterade artiklar