PREMIÄR: Bitch Hawks nya singel – OPTICAL CHARACTER RECOGNITION

Mindre än ett år efter det självbetitlade debutalbumet kommer uppföljaren – JOY. Punk/hardcore/sludge/neo-thrash bandet Bitch Hawk är inget vanligt band och lika furiöst som bandets musik är, lika furiöst är utgivningstakten. Stå aldrig still.

 

Den här gången har bandet kommit ännu närmre den hårda kärnan. Soundet är råare, brutalare, kantigare, vansinnigare. Det är mer tekniskt, det går fortare och det är ännu mer kompromisslöst. Textmässigt har de ett helt eget uttryck. Bitch Hawk vägrar att anpassa sig till genren som de älskar.

 

Bandet består av Fred Burman (sång) även sångare i garagerockbandet Satan Takes a Holiday. Andreas Hourdakis (gitarr), en av Sveriges och Europas mest framstående jazzgitarrister med sitt eget Andreas Hourdakis trio. Patrik Berger (bas) låtskrivare och producent åt Lana del Rey, Robyn, Ariel Pink, Charli XCX mfl. Även gitarrist i bandet Snuffed by the Yakuza. Henrik Holmlund (trummor) har spelat med Street Fighting Man.

Skivan är inspelad, mixad och producerad under några dagar i Studio Gröndahl av Pelle Gunnerfeldt, även känd som medlem i Fireside och som producent till bl.a. The Hives, Refused, Entombed, The Knife, The Hellacopters och många fler.

”Alltid kul att arbeta med Pelle. Han lyckades få det att låta exakt som våra iPhone-demos från repan. Vi är oerhört nöjda”

LIVE:
2/11 – Kulturhuset Femman – Uppsala
3/11 – Brooklyn Bar – Stockholm

Kommande albumet JOY kommer släppas den 2 november.

 

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)
BANDBILD: Anders Jungermark
NYHET: Bitch Hawks nya singel – OPTICAL CHARACTER RECOGNITION
RELEASEDATUM: 2018-10-12
SKIVBOLAG: Adrian Recordings

BANDFAKTA – BITCH HAWKS

MEDLEMMAR
Andreas Hourdakis (gitarr)
Patrik Berger (bas)
Fred Burman (sång)
Henrik Holmlund (trummor)

| FACEBOOK | SPOTIFY |

 

 

Relaterade artiklar