Ryan Roxie har släppt ännu en singel från nya soloalbumet

Ryan Roxie släppte den 5 oktober ännu singel från sitt soloalbum “Imagine Your Reality”. Det blir nu den femte låten från albumet som släppts både som singel och som textvideo. Den här gången är det en cover på Coldplays “God Put a Smile Upon Your Face” som är aktuell.

 

Stockholmsbon  Ryan Roxie (känd från Alice Cooper, Slash’s Snakepit, Electric Angels, Casablanca och Roxie 77) har spelat in och mixat alla låtarna på albumet hos Purple Skull Studios i Stockholm, och “God Put a Smile Upon Your Face” har producerats av Kristoffer Folin.

Roxie har tagit den svårmodiga stämningen från Coldplays klassiker och injicerat lite punkig energi i den, för att sedan lägga på flera lager av gitarrspår. Detta har han lyckats med utan att sångens ursprungliga mörka klang har gått förlorad.   

Videon har ett gåtfullt skimmer över sig, och den är inspelad i öknen utanför Las Vegas med hjälp av regissören och filmfotografen Denise Truscello. Sångtexten som syns i videon har redigerats av Gustav Kronfelt.

Soloabumet “Imagine Your Reality” släpptes den 25 maj i år, och innehåller tio olika spår med gitarrdriven rock.

 

SKRIBENT: Tamara Chastain (tamara.chastain@rockbladet.se)

FAKTA RYAN ROXIE

Officiell hemsida: www.ryanroxie.com

Officiell Facebook: https://www.facebook.com/ryanroxieofficial/

Officiell svensk Facebooksida: https://www.facebook.com/ryanroxiesrealitysverige/

Officiell Instagram: https://www.instagram.com/ryanroxie/

 

Lyssna på “God Put a Smile Upon Your Face” på Spotify:

Tamara Chastain

Reporter at Rockbladet.se
Jag började skriva för Rockbladet under 2017 men rockmusik har varit en del av mitt liv så länge jag kan minnas. Mitt musikintresse väcktes i unga år och tog rejäl fart när en kompis med stor skivsamling drog fram en vinyl vars omslag pryddes av fem långhåriga killar. Bandet hade ett tjejnamn och skivan hette Love It To Death. Där och då förändrades mitt liv, jag hade aldrig hört någonting så magiskt förut. Alice Coopers musik har sedan följt mig genom livet, och skulle jag bara få ta med mig en enda skiva till en öde ö så skulle det bli Alice Coopers Killer. Mitt intresse för rockmusik har aldrig svalnat, men det har breddats. Jag lyssnar på snäll, klassisk rockmusik som gränsar till pop men jag lyssnar också på melodisk death metal och allt däremellan. Dessutom gillar jag även jazz, blues och klassisk musik. När jag lyssnar på musik föredrar jag att lyssna på hela album från början till slut. Jag älskar livemusik i alla dess former, och för mig kan en liten pubspelning vara lika minnesvärd och givande som en stor arenaspelning.

Relaterade artiklar