Ryan Roxie har släppt ännu en singel från nya soloalbumet

Ryan Roxie släppte den 5 oktober ännu singel från sitt soloalbum “Imagine Your Reality”. Det blir nu den femte låten från albumet som släppts både som singel och som textvideo. Den här gången är det en cover på Coldplays “God Put a Smile Upon Your Face” som är aktuell.

 

Stockholmsbon  Ryan Roxie (känd från Alice Cooper, Slash’s Snakepit, Electric Angels, Casablanca och Roxie 77) har spelat in och mixat alla låtarna på albumet hos Purple Skull Studios i Stockholm, och “God Put a Smile Upon Your Face” har producerats av Kristoffer Folin.

Roxie har tagit den svårmodiga stämningen från Coldplays klassiker och injicerat lite punkig energi i den, för att sedan lägga på flera lager av gitarrspår. Detta har han lyckats med utan att sångens ursprungliga mörka klang har gått förlorad.   

Videon har ett gåtfullt skimmer över sig, och den är inspelad i öknen utanför Las Vegas med hjälp av regissören och filmfotografen Denise Truscello. Sångtexten som syns i videon har redigerats av Gustav Kronfelt.

Soloabumet “Imagine Your Reality” släpptes den 25 maj i år, och innehåller tio olika spår med gitarrdriven rock.

 

SKRIBENT: Tamara Chastain (tamara.chastain@rockbladet.se)

FAKTA RYAN ROXIE

Officiell hemsida: www.ryanroxie.com

Officiell Facebook: https://www.facebook.com/ryanroxieofficial/

Officiell svensk Facebooksida: https://www.facebook.com/ryanroxiesrealitysverige/

Officiell Instagram: https://www.instagram.com/ryanroxie/

 

Lyssna på “God Put a Smile Upon Your Face” på Spotify:

Relaterade artiklar