Svensk Jävla Metal – Ny EP med Lillasyster

I över ett decennium har bandet LILLASYSTER åkt runt och skapat kaos på diverse mer eller mindre etablerade scener i Skandinavien. Som ett kringresande cirkussällskap har de oundvikligen fascinerat de som velat se på, men ganska ofta även andra som bara råkat komma i deras väg.
 
Efter fyra tidigare fullängdsalbum har nu bandet lyckats med konststycket att få ur sig ytterligare ett bidrag till inspiration, guidning och karaktärsbildande för nuvarande, likväl som kommande, generationer av mer eller mindre tappade medborgare.

Annons 

 

 

“Ibland pratar band om att de väntar på att inspirationen ska infinna sig när man skriver för en ny platta. I vårt fall handlar det inte så mycket om att vänta på just inspiration… Vi är alltid inspirerade. Vi väntar mest på varandra faktiskt. Det är alltid nån jävel som kommer väldigt sent, eller ännu oftare är för bakis… eller både och. Det är mest sådana grejer som gör att saker och ting tar lite tid ibland. Det blir lätt en loj inställning när det bara är vi i bandet och vi inte har en publik framför oss… men nu är vi trots allt klara för den här gången” – Martin Westerstrand.
 
 
SVENSK JÄVLA METAL som släpps den 26-10-2018 är den första delen av tre EPs som tillsammans bildar bandets femte album. Om och när övriga två delar färdigställs är i dagsläget högst oklart.

TURNÉDATUM:
26 Oct – Parken, Trollhättan SWE
27 Oct – Lilla Helfvetet, Mora SWE
16 Nov – Viking Cinderella, Östersjön FIN
17 Nov – Racken, Gävle SWE
23 Nov – Backstage, Varberg SWE
7 Dec – Rockbar, Karlstad SWE
8 Dec – Conventum, Örebro Rockfest SWE

 

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)

Relaterade artiklar