The Sonics spelar i Stockholm och Malmö i oktober

Amerikanska veteranerna The Sonics återvänder till Sverige för spelningar på Kägelbanan i Stockholm den 9 oktober och KB i Malmö den 10 oktober. Support på Stockholmsspelningen är Satan Takes A Holiday.

Sedan födseln av garagerock, the northwest sound, grunge, eller vad man väljer att kalla det, har The Sonics satt prägeln, tempot och soundet och gett alla musiker och band som kommit efter, den omistliga rätten att föra rocken till oanade höjder och utforska alla dess möjligheter.

Bandets första singel släpptes -64, men på grund av det oväntade och högljudda soundet för den tiden, togs den inte emot med öppna armar av de stora radiostationerna. Ett halvårs trägen promotion och med hjälp av mindre radiokanaler borrade de ändå igenom folks medvetande och plötsligt var The Sonics den nya sensationen, bandet alla ville se, och de nya ’bad boys of rock’. Ett par albumsuccéer senare bestämde sig gossarna för att gå skilda vägar, men säg den glöd som för alltid slocknar. 2007 var de redo att omgruppera och är än idag ett vitalt band som slår klackarna i taket var än de hamnar.

Nuförtiden består bandet av Rob Lind, Freddie Dennis, Dusty Watson, Jake Lords och Evan Foster. Bered dig på ren och skär rock and roll-energi när legendarerna kommer till Stockholm och Malmö!

Mer info om eventen och biljettköp finner du här:

The Sonics + Satan Takes A Holiday, Kägelbanan, Stockholm 9/10

The Sonics, KB, Malmö, 10/10


Stöd ROCKBLADETFACEBOOK
Klicka på LIKE i den högra kolumnen eller besök oss på FACEBOOK


Fredrik Blid

Vinylnörd med en aldrig sinande låga för den skitiga, ruffiga och rotnära rocken.Är det ett eller många stänk av smutsig blues så är det oftast väldigt bra. AC/DC, Creedence, Led Zeppelin och Status Quo är några av de gamla hjältarna och Rival Sons, Blues Pills, Uncle Acid och The Temperance Movement några av de nya. Mer munspel och polisonger åt folket helt enkelt!

Svenska singer/songwriters med stora doser hjärta och smärta är en annan passion med Lundell som obestridd kung och husgud följd av kronprinsarna Plura, Thåström, Winnerbäck och Per Persson.

The Boss är för övrigt världens bästa liveartist genom tiderna, den som tycker något annat har givetvis fel 😉

Relaterade artiklar