Bildgalleri: Dark Funeral: 25 years anniversary @ Kraken, Stockholm

“Swedish black metal”. Den genren för med sig en hel del respekt världen över, och det är tveklöst vilket band som står allra högst i topp bland de akter som fört fram den svenska flaggan mer än något annat under åren: Stockholms egna stoltheter i Dark Funeral.

Efter en kort kungsgata landet runt var det så i går kväll dags att avsluta på hemmaplan, och där slöt varenda kotte upp för att se en show vi inte fått ta del av på alldeles för många år. Med sig hade de Naglfar, vilka inte heller är några direkta pojkspolingar i genren, så det var åka av från första stund till sista tonen.

Med en sedvanligt spektakulär scenshow ställde DF till med en krossande konsert som helt klart kommer ligga bland de bästa jag sett i år.

Naglfar

Dark Funeral

 

TEXT/FOTOGRAF: Mattias “Madcap” Nilsson (mattias.nilsson@rockbladet.se)
KONSERT: Dark Funeral: 25 years anniversary
ARENA: Kraken / Stockholm
DATUM: 2018-11-10

Relaterade artiklar